KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

132 präster och religiösa arbetare arresterade, bortförda eller dödade förra året

Enligt den katolska välgörenhetsorganisationen Hjälp till Kyrkan i Nöd (ACN) har antalet gripanden, kidnappningar och mord på präster över hela världen ökat med sex procent.

Det har skett en sexprocentig ökning av antalet arresteringar, kidnappningar och mord på präster över hela världen. Detta enligt den katolska välgörenhetsorganisationen Hjälp åt Kyrkan i Nöd (ACN). Organisationen säger att totalt 132 präster och religiösa arbetare var antingen arresterade, kidnappade eller mördade förra året globalt sett. Vitryssland, Kina, Nicaragua och Nigeria är de länder där präster är mest hotade.

Regina Lynch, ACN:s internationella chef, säger: ”Vi är djupt oroade över ökningen av hoten som präster står inför i länder som Nigeria och Nicaragua, där de riskerar sina liv genom att helt enkelt utföra sin pastorala tjänst.” ”Auktoritära regimer har fängslat präster och religiösa för att straffa kyrkan för att den talar ut mot orättvisor och människorättsöverträdelser, eller bara för att försöka verka fritt.”

ACN säger att antalet faktiskt troligtvis är mycket högre på grund av problem med att bearbeta data och det faktum att endast bekräftade fall inkluderas.