KRISTNA NYHETSBYRÅN

2 dödade, många skadade i israelisk attack mot den grekisk-ortodoxa kyrkan i Gaza City – WAFA

Lästid: 1 minut
Minst två kvinnor har dödats och många andra människor har skadats i en israelisk attack mot den grekisk-ortodoxa kyrkan i Gaza, enligt det palestinska nyhetsbyrån WAFA.

Minst två kvinnor har dödats och många andra människor har skadats i ett israeliskt angrepp mot den grekisk-ortodoxa kyrkan i Gaza, enligt den palestinska nyhetsbyrån WAFA. Tidigare meddelade inrikesministeriet i Gazaremsan att det förekommer ett betydande antal civila offer, både dödsoffer och skadade, till följd av ett ”nytt massakre” begått av den israeliska militären mot de evakuerade som sökt skydd i kyrkan.

”Ett nytt massakre begått av ’ockupationen’ mot hundratals evakuerade personer inne i den ortodoxa kyrkan i Gaza City, vilket har resulterat i ett stort antal dödsoffer och skadade,” meddelade ministeriet i en kortfattad uttalande på Telegram.

Den heliga kyrkan Sankt Porfyrios från 1100-talet är en av världens äldsta. Det grekisk-ortodoxa patriarkatet i Jerusalem säger att angreppet mot kyrkan ”utgör en krigsförbrytelse”.

Attacken kommer bara några dagar efter en explosion på al-Ahli-sjukhuset som krävde livet av omkring 500 människor. (ytterligare rapportering av Premier journalist)

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.