En troende knäböjde och smekte försiktigt sitt huvud mot kupolen på Boudhanath Stupa, en ikonisk buddhistisk monument i Kathmandu, som ett tecken på vördnad på torsdag, som markerar Buddhas födelsedag.
Födelsedagen för Buddha är en helig tillställning för alla buddhister, men firas på olika datum beroende på vilken skola av buddhism eller land man tillhör.
I många delar av Asien markerar den heliga dagen inte bara födelsen, utan också upplysningen och döden av Buddha. I de flesta asiatiska kulturer och bland diasporan går buddhister till sina lokala tempel och deltar i chanting, meditation och festligheter hela dagen. Familjer dekorerar sina hem med lyktor och samlas för festmåltider.
Höjdpunkten av firandet i Sydkorea är lotuslyktfestivalen kallad Yeondeunghoe, en parad av tusentals färgglada, upplysta papperslyktor ofta formade som lotusblommor som hängs i tempel och gator i Seoul.
I Kambodja, novismonker i saffransfärgade kläder anslöt sig till äldre som sökte almosen. Troende samlades runt bananträdet, ansedd heligt, och vattnade det i Myanmar.
I Indien firas Buddhas födelsedag, även kallad Buddha Purnima, som en nationell helgdag, likt många andra asiatiska länder.
Vid högkvarteret för det tibetanska exilregeringen i Dharamshala, norra Indien, satt tibetanska buddhistmunkar korsade ben på golvet, sjungande böner när troende stod i kö för att erbjuda böner.
I Ipoh, Malaysia, avtäckte troende en gigantisk helig ”Thangka”-duk som mäter 60 meter (197 fot) med 12 meter (39 fot) när troende gick under den för att ta emot välsignelser och förnya sina sinnen och själar.
Srilankesiska deltagare dekorerade hem och gator med ljus och pappers- och bambulyktor. Festligheterna innehåller devotional sånger och bränning av rökelse.
Och i Borabadur släppte munkar lanternor som lyste upp nattskyn över världens största buddhistiska tempel.