Sök
Stäng denna sökruta.

”Trump-anhängare i chock efter fällande dom – förlorar tro på rättssystemet”

Kristna tidningen avslöjar: Trots fällande dom fortsätter vit evangelikalt stödja före detta presidenten.

Efter den historiska fällande domen mot Donald Trump i New York verkar inte hans evangelikala supportrar avskräckta. Istället har de riktat sin ilska mot rättssystemet som utfärdade en skyldig dom mot honom.

Chad Connelly, VD för Faith Wins, en konservativ kristen organisation, sa till CT att människor tror att detta är slutet på Amerika och att ingen tror att det är annat än en skenrättegång.

En jury bestående av 12 New York-borgerade fann Trump skyldig på alla 34 åtalspunkter som förts av Manhattan-distriktsåklagaren Alvin Bragg. De konstaterade att Trump förfalskade affärsdokument för att undvika att en sexskandal skulle påverka 2016 års presidentval.

Trump själv hävdade att detta var en riggad rättegång av en partisk domare och att han är en mycket oskyldig man. Han säger att det verkliga beslutet kommer att tas av folket den 5 november.

Chad Connelly tror att domen kommer att stärka människors beslutsamhet att rösta på Trump i november. Enligt en undersökning skulle 9 av 10 vita evangeliska väljare inte påverkas av en fällande dom i hushållspengar-provet, eller att det skulle göra dem mer benägna att stödja Trump.

Enligt en annan undersökning anser två tredjedelar av registrerade väljare att en fällande dom inte påverkar deras röst, medan 17 procent säger att de skulle vara mindre benägna att rösta på Trump efter en fällande dom, och 15 procent säger att de skulle vara mer benägna.

Politiker, experter och evangelikala ledare som tjänat som trosrådgivare till den tidigare presidenten, reagerade snabbt på domen. De menade att det inte var en anklagelse mot Trump utan snarare mot rättssystemet. De ansåg att rättegången var ett försök att orättvist gå efter Trump av partiska skäl under ett valår.

Andrew Walker, associatdekan vid The Southern Baptist Theological Seminary’s School of Theology, menade att förtroendet för Amerikas institutioner var det som förlorade mest i domen. Han konstaterade att rättssystemets beslut var präglat av frågor och oro från början, samtidigt som han tyckte att Trumps handlingar som ledde till fallet var felaktiga och oursäktliga.

Det fanns dock de som ansåg att domen visade på ett tvådelat orättvisesystem och att den skulle hjälpa Trump i valet. Mark Burns, en televangelist som har kampanjat för Trump, sa att domen visade på ett orättvis rättssystem och att Trump snart skulle öka med tio procentenheter.

Konservativa kristna som är emot Trump, en minoritet bland vita evangelikaler, såg domen som ytterligare bevis på oro kring Trumps moraliska standard och lämplighet för ämbetet.

Evangelikala Trump-supportrar, inklusive många av Trumps religiösa rådgivare, planerade att ta upp frågan till en högre myndighet genom bön. Evangelisten Franklin Graham bad om bön inför rättegången och bad om Guds vilja. Efter domen bad han om bön för landet och sa att många amerikaner nu ifrågasatte om vårt rättssystem kan lita på.