KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”90 namn kräver Piensoho i kyrkoledarvalet – kontroversen växer!”

Nya kontroverser kring Niklas Piensoho i Equmeniakyrkan – se den digra namnlistan som kräver svar!

Under den stundade kyrkokonferensen i Göteborg ska en ny kyrkoledare väljas efter Lasse Svensson. Två kandidater har presenterats: Karin Wiborn och Joakim Hagerius, båda i dag biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan.

En tredje person som funnits med i processen har inte velat framträda av respekt för det sammanhang personen nu befinner sig i och blev därför heller inte aktuell för den offentliga hearing som nyligen gjordes med Karin Wiborn och Joakim Hagerius.

Flera församlingar har velat se Niklas Piensoho, i dag föreståndare i Filadelfiakyrkan Stockholm, som kyrkans nästa kyrkoledare. – Vi är många som tror att Niklas Piensoho har den förmågan, de gåvor och erfarenheter som vår kyrka behöver, säger David Hjelmqvist, pastor i Equmeniakyrkan Hovslätt.

Det var han som tidigare tog initiativ till den debattartikel i Sändaren, som undertecknades av ett fyrtiotal personer, där man uttryckte sin önskan att se Niklas Piensoho som ny kyrkoledare.

David Hjelmqvist framhåller också Niklas Piensohos starka internationella engagemang och hans mod att ta upp kontroversiella och svåra frågor.

Kyrkostyrelsen ska lägga fram ett förslag till kyrkokonferensen, vilket man ännu inte har gjort. – Av de tre kandidater som kyrkostyrelsen önskade lägga fram tidigare i vår valde en person att inte kliva fram – inte att kliva av.

Vi skulle gärna se att kyrkostyrelsen vågade tänka lite utanför boxen och föreslå den tredje kandidaten som ny kyrkoledare, säger David Hjelmqvist.