KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Anders Sjöberg slutar som föreståndare i Donsöförsamlingen

Donsö missionskyrka söker ny föreståndare samtidigt som Anders Sjöberg behålls som pastor.

Anders Sjöberg, präst och tidigare missionsföreståndare i Evangeliska Fosterlandsstiftelsen (EFS), har gett uppmärksamhet åt sitt samfundsbyte förra året när han blev föreståndare i Donsö missionskyrka. Nu meddelar han att han lämnar tjänsten som föreståndare, men kommer att fortsätta som pastor i församlingen.

Han förklarar att anledningen till förändringen är att han får många förfrågningar om att undervisa i andra församlingar samt att han har Israelresor inplanerade. För att möjliggöra detta kommer hans tjänst att minska till 70 procent i missionskyrkan, vilket ger honom tid att besöka andra församlingar och leda sina resor till Israel.

Sjöberg berättar att han uppskattar att församlingen söker en ny föreståndare då han under våren var ensam pastor, vilket blev tungt för honom. Han är 66 år gammal men har inga planer på att gå i pension. Istället kommer han att fortsätta arbeta med bibelundervisning och bibehålla sin roll i församlingen.

Ordförande Marianne Bergman betonar vikten av att församlingen fortsätter det utåtriktade arbetet och söker nu en ny föreståndare som kan fortsätta nå ut till människor som inte tillhör församlingen. Hon poängterar att församlingen strävar efter att vara en plats för alla och vara till för både öborna och de som inte är medlemmar i församlingen.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd