KRISTNA NYHETSBYRÅN

Andy Stanley påstår att människor inte ’hittar Jesus’ i traditionell biblisk undervisning om sexualitet.

Lästid: 3 minuter
Megakyrkans pastor Andy Stanley har ivrigt försvarat kyrkans beslut att vara värd för Unconditional Conference, som hölls i North Point Community Church i Alpharetta, Georgia, efter att den kritiserades för att välkomna talare som bekräftar LGBTQ+ livsstilar.

Megachurchpastor Andy Stanley försvarade beslutsamt sin kyrkas val att arrangera Unconditional Conference, som hölls vid North Point Community Church i Alpharetta, Georgia, efter att det kritiserades för att välkomna talare som bekräftar LGBTQ+ -livsstilar. Konferensen, som syftade till att ge vägledning och stöd till föräldrar till LGBTQ+ -barn och pastorala ledare som söker sätt att omfamna och stödja LGBTQ+ -personer inom sina församlingar, ifrågasatte traditionella kristna perspektiv och inkluderade två homosexuella män bland talarna.

Genom att avslöja ett långvarigt åtagande att stödja föräldrar med LGBT-identifierande barn och ungdomar uppmanade Pastor Stanley sina kritiker att inte fördöma utan att lära sig av deras erfarenhet. Även om han inte nämnde teologen Albert Mohler vid namn var det tydligt att hans kommentarer var ett svar på Mohlers kritik, som hade sagt att konferensen var ett avsteg från historisk kristen undervisning.

Stanley betonade att hans kyrkas tillvägagångssätt har odlats under åren och föreslog att denna modell borde omfamnas mer av evangelikaler och konservativa kyrkor.

Stanley sa också att Mohlers version av bibliskt kristendom ”är anledningen till att människor lämnar kyrkan eftersom de inte kan hitta Jesus inom den.” Stanley hävdade att Mohlers teologi ”drar streck där Jesus ritade cirklar.”

Pastorn bekräftade dock att ”bibliskt äktenskap är mellan en man och en kvinna”, men att homosexuella kristna i hans kyrka hade valt samkönade äktenskap av ”kärlek, kamratskap och familj” och att det var upp till kyrkan att ”svara på deras beslut.”

Denny Burk, direktör för Center for Gospel and Culture vid Boyce College i Louisville, Kentucky, var kritisk till att Stanley blandade samman de två sakerna. Han sa att Stanleys hänvisning till ”bibliskt äktenskap” strider mot resten av hans ord. Burk skrev en kolumn för Rådet för biblisk manlighet och kvinnlighet, där han skrev:

”Denna budskap är utformat för att få kristna att tro att så länge de ger munhuggande till Bibelns definition av äktenskap kan de bekräfta oomvända homosexuella syndare som kristna.” Burk citerade 1 Korinthierna 6:9-10 och Efesierbrevet 5:5-6. Dessa verser beskriver hur de ”omoraliska” eller ”sexuellt orena… inte kommer att ärva Guds rike.” Efesierbrevet 5:6 ger också instruktionen: ”Låt ingen bedra er med tomma ord, ty på grund av sådana saker kommer Guds vrede över dem som är olydiga” (NIV).

”Faktum är,” säger Burk, ”hävdar Stanley att kritiker borde sluta kritisera och komma och ’lära sig’ från North Point för att se hur pastoralt arbete faktiskt bör göras.”

Burk anklagade Stanley för att hans predikan är ”subversivt icke-kristen” eftersom den är ”utformad för att låta som autentisk kristendom.”

”Inte nog med det, det är utformat för att försöka övertyga kristnas samveten om att de kan bekräfta oomvända syndare som bröder och systrar i Kristus”, skrev han. ”Det är utformat för att övertyga lyssnarna om att kyrkor bör bekräfta de oomvända som efterföljare av Kristus.”

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande