KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Änglavakt när pastorn föll i brunnen

En samling hölls i Åsängekyrkan i Valbo under den ekumeniska böneveckan, där 80-årige Leif Rundlöf åtog sig att klippa gräset.

Leif Rundlöf kan knappt fatta att han överlevde efter att ha fallit ner i en tom brunn. Han hade tänkt vara extra noggrann och klippa de långa stråna i sin trädgård. Under arbetet klev han upp på ett cementrör med ett trälock för att nå högre upp. Plötsligt hördes ett knak, och han föll handlöst ner i brunnen.

Trots det höga fallet klarade sig Leif utan allvarliga skador. Han är förundrad över hur han överlevde och tror att hans överlevnad berodde på Guds beskydd. Han säger att det kändes som om han landade mjukt, även om det bara fanns cementbitar och skräp i brunnen. Han betonar att Gud är med oss även när saker inte går som vi önskar.

Leif försökte först klättra upp ur brunnen själv, men insåg snabbt att trappstegen var i dåligt skick. Han ringde då räddningstjänsten och blev räddad. Ambulans- och räddningspersonalen var förvånade över att han endast hade skrapmärken och sår på armbågarna.

Leif är enormt tacksam att det var han och inte några barn eller ungdomar som föll ner i brunnen. Han är även tacksam över att ha haft änglavakt. Trots händelsen har han gått igenom en bearbetningsfas där han ofta frågar sig vad som hade hänt om han inte överlevt.

Efter händelsen har brunnen blivit igenfylld för att undvika fler olyckor. Leif känner sig nu trygg, men varje gång han besöker kyrkan kommer han att tänka på hur annorlunda det hade kunnat sluta. Han är en flitig besökare och gläds över att församlingen har fått nya medlemmar genom Alphakurser.