KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ännu en konferens, ännu ett kompromiss

En expert inom kyrklig forskning är inte förvånad över att en välkänd megakyrka i Atlanta-området ännu en gång kompromissar med vad Bibeln säger om homosexualitet och transsexualism.

Andy Stanley’s North Point Community Church i Alpharetta, Georgia, kommer att vara värd för konferensen ”Unconditional” senare denna månad. Den tvådagarskonferensen arrangeras av en grupp som heter Embracing the Journey och syftar till att hjälpa kristna föräldrar att hantera LGBTQ+ barn, samt att rusta kyrkliga ledare att stödja dessa föräldrar. North Point-pastor Andy Stanley kommer att vara en av talarna, tillsammans med flera talare som stödjer hbtq-rättigheter.

M.D. Perkins, forskningsfellow för kyrka och kultur vid American Family Association, säger att detta har blivit en vanlig heresi inom kyrkan. ”Alla verkar ha som avsikt att säga att Bibeln faktiskt stödjer homosexualitet och att kristna bara behöver ’justera’ sin teologi för att anpassa sig till vad människor säger om sig själva”, säger han till AFN.

Men enligt Perkins är konferensen i linje med den riktning som North Point Church har tagit de senaste åren.

”I min logik är det inte förvånande att höra att Andy Stanley’s kyrka kapitulerar i detta ämne,” tillägger han. ”Vi har sett en rad saker från dem genom åren som har inneburit små kompromisser och små erosioner längs vägen.”

Samtidigt som Perkins påpekar att Bibeln tydligt säger att homosexualitet är en synd och ett skamligt begär, erkänner han att frågan som konferensen tar upp är giltig: Vad ska en förälder göra om deras barn säger att han eller hon är homosexuell?

”Om barnet känner till vilka gränser och förväntningar som föräldern har, och sedan ser att föräldern faktiskt älskar barnet, kommer det finnas en vilja att återupprätta den relationen”, säger han.

Dock varnar han för att föräldrarna kommer att stå inför svårigheter. ”De flesta av de vanligaste argumenten i detta ämne lägger allt fokus på att den kristna föräldern gör fel eller opassande saker, när det mycket ofta är den homosexuella ungen som använder sig av mycket känslosam manipulation och har blivit instruerad i detta”, påpekar han.

Perkins är författare till boken ”Dangerous Affirmation: The Threat of ’Gay Christianity'” och en eBook som konfronterar utmaningar mot den historiska kristna läran om sexualitet.

Redaktörens anmärkning: American Family Association är moderorganisationen till American Family News Network, som driver AFN.net.