KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ansökningar öppna för Bossey interreligiösa sommarkurs

Vi kan vara likadana i många sätt, men det finns ändå små och stora skillnader som skiljer oss åt.

Årets kurs vid den Ekumeniska institutet i Bossey samlar unga människor från judiska, kristna och muslimska samfund. Temat för årets kurs är ”Människor och tro på flykt: Migration inom judendom, kristendom och islam.” Den distansbaserade delen av kursen pågår från 8 till 26 juli, följt av en period med boende som äger rum från 29 juli till 16 augusti.

Det interreligiösa kurset syftar till att stärka studenternas förståelse för abrahamitiska religioner och öka deras medvetenhet om global migration, en kritisk fråga i dagens värld.

Frågan om migration är nära kopplad till pågående flyktingsituationer, där miljontals människor tvingas fly på grund av konflikter, krig, rädsla och brist på grundläggande nödvändigheter som säkerhet, mat och skydd. Men migration sträcker sig bortom bara att hjälpa dem som identifieras som flyktingar; det är nära kopplat till den skarpa verkligheten av global ojämlikhet. Migration symboliserar uthålligheten av hopp och tro inom religiösa traditioner och kan fungera som ett medel för att upprätthålla detta hopp.

Kursen är utformad för att ta itu med frågor om religiös mångfald och interkulturellt samarbete i ett samhälle präglat av migration och globalisering. Kursen riktar sig till unga människor (20 till 35 år) från hela världen som är intresserade av och aktivt deltar i interreligiösa dialoger. Detta inkluderar religiösa ledare, studenter, lekmän och yrkesverksamma med en lämplig nivå av religiös bildning eller erfarenhet inom området interreligiös dialog och engagemang, särskilt inom ramen för de tre abrahamitiska religionerna.

Ansök nu till 2024 Interfaith Summer Course vid den Ekumeniska institutet i Bossey.

För mer information, besök hemsidan för den Ekumeniska institutet Bossey.

Utforska Ekumeniska institutet Bossey online med 360-graders visning.