KRISTNA NYHETSBYRÅN

Antidot mot fruktan i kyrkbänkarna: Guds hela råd

Lästid: 2 minuter
En kristen apologet och författare hävdar att rädsla inför framtiden - vilket visats i en nylig undersökning som är utbredd bland amerikanska kyrkobesökare - kan tillskrivas, åtminstone delvis, "mjäkig" predikan i dagens predikstolar.

Enligt en ny undersökning från Lifeway Research, forskningsavdelningen inom Southern Baptist Convention, är det en växande känsla av rädsla bland församlingarna om nationens och världens framtid enligt 69% av protestantiska pastorer. Samma undersökning visade att 63% också oroade sig över kristendomens framtid i USA.

Dr Alex McFarland, medvärd för en vardaglig radioprogram på American Family Radio, förklarar att Guds ord är menat att ge frid.

”Det skulle vara lätt att känna hopplöshet och till och med rädsla när vi ser på nuvarande och troliga framtida tillstånd i världen,” erkänner han. ”Men i Bibeln talar Titus 2:13 om ’det saliga hoppet och den härliga uppenbarelsen av vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus’.”

Men i många fall, beklagar han sig, hör inte den amerikanska kyrkan hela Guds omsorg – specifikt hur man navigerar i de sista dagarna. ”Vi har verkligen haft en 20-årsperiod av unga pastorer som inte – och i många fall inte vill – predika om eskatologi,” säger han.

Merriam-Webster definierar eskatologi som ”en gren av teologin som rör de sista händelserna i världens eller mänsklighetens historia,” vilket kan inkludera bibliska läror som Kristi återkomst och de dödas uppståndelse.

McFarland hävdar att det finns kraft tillgänglig för kristna som kan hjälpa dem att övervinna rädsla.

”Vi behöver veta vad det innebär att be med kraft,” säger han till AFN. ”Den amerikanska kyrkan behöver återupptäcka det övernaturliga… verktyg som alltid finns till vårt förfogande för att vandra [och be] i kraften av den helige Ande…”

Men det kommer bara att ske, säger McFarland, när amerikanska pastorer börjar predika med kraft. ”Vi behöver inte mjäkiga, B-kvalitets motivationsföreläsare. Vi behöver profeter,” betonar han.