KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Antisemitism utbrett – men dömd för nederlag

Förvånande nog äger stora och upprörda pro-palestinska protester rum på Amerikas universitetsområden och i dess större städer, men anhängare av den judiska nationen hävdar att Guds löften för Israel kommer att segra.

Tusentals människor trängdes på gatorna i Washington, DC, under helgen och krävde att Israel skulle utplånas. ”Från floden till havet, Palestina ska vara fritt,” skrek många av protestanterna. I årtionden har det varit regeringens politik och folkets förmodade vilja att stödja Israel i dess pågående konflikt med sina arabiska grannar och terrorgrupper som Hamas. Dr Robert Jeffress från First Baptist Dallas säger att den antagningen har förstörts de senaste månaderna. Argbiggan, hävdar han, kommer från helvetet.

”Satan är ursprungsman för anti-semitism,” säger han till AFN. ”Och ända sedan Guds löfte till Israel för 4000 år sedan har Satan inspirerat människor att försöka förstöra det judiska folket. Satan har inte lyckats – och han kommer inte att lyckas.”

Den södra baptistpredikanet medger att han är särskilt besviken, men inte förvånad över att antisemitismen kommer från högt uppsatta amerikanska ämbetsmän – en speciell.

”Det är en styggelse att en tidigare president i USA, Barack Obama, skulle säga att han inte ’tar parti’ i denna strid. När du talar om att halshugga bebisar, vilken annan sida finns det? Han är en fullständig skam,” säger Jeffress.

Och med de senaste händelserna i Mellanöstern säger Jeffress att några av skrifternas mysterier börjar att klarna.

”Även om vi tekniskt sett inte har kommit in i de yttersta tiderna, så är vi definitivt i de sista dagarna – och i det jag tror är de yttersta sista dagarna,” delar han. ”Allt håller på att passa in för Harmageddon, världens undergång som vi känner till den, och för den härliga återkomsten av Jesus Kristus.”

Medan den antisemitiska retoriken fortsätter obehindrat över hela landet säger ledaren för en messiansk judisk organisation att Gud kommer att uppfylla sitt löfte om att förbanna dem som har motsatt sig Israel. David Brickner, verkställande direktör för Jews for Jesus, säger att Bibeln verkligen har förutspått detta.

”En av de saker som Jesaja förutsade – [och som aposteln] Paulus också talade om för Timoteus – är att i de sista dagarna ska människors hjärtan förkylas och människor kommer att kalla ont för gott och gott för ont,” berättar Brickner för AFN.

”Och du ser över hela världen att människor som protesterar mot Israel efter denna hemska massaker [den 7 oktober] säger ’gas the Jews.’ Skojar du? Det är inte så mycket en attack mot judar som mot judarnas Gud.”

Gud kommer att uppfylla löftena i 1 Mosebok 12:3, säger Brickner.

”Jag förväntar mig att se Guds dom över nationer som kommer att stå och tillåta den här sortens antisemitism på alla universitetsområden,” delar han med sig. ”Jag förväntar mig att Guds dom kommer att komma över dem som står emot Israel – inte för att Israel är en politisk enhet, utan för att Gud lovade att ’Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna dem som förbannar dig’.”

”Det är ett av de första löftena som gavs i Hans förbund till Abraham-folket – och Han kommer att göra det.”

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd