KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Applåder för Jesus: Ugandisk kyrka sätter nytt världsrekord

En kyrka i Uganda har satt ett nytt Guinness World Record för längsta applåd, med en varaktighet på 3 timmar och 16 minuter.

En kyrka i Uganda har satt ett nytt Guinness världsrekord för den längsta applåden. Nästan tusen medlemmar i Phaneroo Ministries kyrka i Kampala applåderade sammanlagt i 3 timmar och 16 minuter, med en genomsnittlig ljudnivå på 88,5 decibel. För att rekordförsöket skulle vara giltigt var de tvungna att hålla sig över 80 decibel under hela tiden.

Kyrkans ledare, Grace Lubega Matovu, sa att evenemanget, känt som ”Applådera för Jesus”, var för att föra människor samman:

”I en tid där många kämpar på grund av olika livshändelser ville jag föra människor till en plats av tacksamhet och firande. Vi ville sända ett budskap till världen att oavsett svårigheter och motgångar måste vi ha plats för tacksamhet och tacksägelse. Vår primära tacksamhet går till vår Herre och Frälsare Jesus som vi tror på.”

Guinness världsrekord sa att varje deltagare var tvungen att applådera oavbrutet – om någon slutade, blev de borttagna från gruppen av en vakt. Toalettbesök var inte tillåtna, men om en deltagare blev törstig skulle en vakt hjälpa dem genom att hålla en vattenflaska mot deras mun, så att de kunde ta en klunk samtidigt som de fortsatte applådera.

Rekordförsöket sändes live och visades för många människor över hela Uganda, som applåderade till stöd för deltagarna. Det tidigare rekordet på två timmar och fem minuter sattes av Clark Stevens och The Festival of Awesomeness i Storbritannien år 2019.