KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ärkebiskopen av Canterbury säger att hans minne är som hans hunds – efter att ha misslyckats med kröningsrepetitionen.

Ärkebiskopen av Canterbury säger att hans minne är lika bra som hans hunds efter att en dokumentär avslöjade att han hade misslyckats med böner under en repetition inför Kröningen.

ärkebiskopen av Canterbury säger att hans minne endast är lika bra som hans hunds efter att en dokumentär avslöjade att han hade misslyckats med bönen under en repetition inför Kungens Kröning. Den ärkebiskop Justin Welby talade efter att en förhandsvisning av BBC-programmet visade honom som läste upp bönen till Kung Charles innan han stannade upp och tittade på sina anteckningar samtidigt som han erkände: ”Detta kan inte vara rätt.”

Han reciterade ”I Guds allmäkts välsignelse, Fadern, Sonen och den Helige Ande, vara med er och förbli med er nu och …” när han stannade upp och sa: ”Det kan inte vara rätt.” Ärkebiskopen av Yorks röst kan höras i bakgrunden säga: ”Du måste ha sagt detta tidigare…”. Kungen kan sedan ses skaka på huvudet av skratt.

Ärkebiskopen Welby fortsatte sedan med rätt formulering: ”Vara med er och förbli med er, alltid, Amen.”

I programmet, Charles III: Kröningens År, erkände han att det hade varit ett ”fel” men att kungen hade gett honom ett ”vänligt leende”. Och han skämtade: ”Jag har ett minne som förmodligen är lika bra som vår spaniels – med andra ord, noll.”

Dokumentären kommer att sändas på annandagen.