KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Ärkebiskopen av Canterbury tvingas söka skydd mitt under den ryska attacken på Kyiv

1 min lästid
ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, tillbringade nästan tre timmar i en luftskyddsrum under en attack i Ukraina.

Ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, tillbringade nästan tre timmar i ett luftskyddsrum under onsdagsmorgonen under en missilattack mot Ukraina. Den ryska attacken, som inträffade under ärkebiskop Welbys femdagarsresa till Ukraina, resulterade i att minst fyra personer dödades och dussintals skadades.

”Det är hjärtskärande att höra om förlusten av liv i Kyiv i morse i denna fruktansvärda attack av Ryssland. Jag ber för alla drabbade och deras familjer”, sade ärkebiskop Welby på onsdag eftermiddag.

Ärkebiskopens delegation väcktes av varningar på en officiell mobilapplikation som signalerade inkommande luftangrepp. Som svar på varningen sökte de skydd i ett luftskyddsrum, en ombyggd underjordisk parkeringsplats under deras hotell i centrala Kyiv.

Medan de var säkra inom skyddsrummet betonade ärkebiskop Welby den hårda verklighet som människorna i Ukraina står inför och uppmanade till fortsatt uppmärksamhet och stöd i den pågående krisen.

Många ukrainare saknade tillgång till effektiva skyddsrum, vilket tvingade dem att utstå attackerna inom sina hem. Onsdagens varning, som varade i nästan tre timmar, markerade en av de längsta perioderna av fara under de senaste veckorna.

Efter attacken fortsatte ärkebiskop Welby med sina planerade uppdrag, inklusive ett möte med Chris Palusky, Ukrainas chef för World Visions katastrofhjälp.

”Stå med Ukraina, be för dem, lär dig av dem och säg högt och tydligt att världen inte kommer att glömma Ukraine mitt i allt som pågår på andra håll”, sade Welby.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin