KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Att möta Gud genom heliga vanor

Årets Vinterkonferens på Clarion Sign hotell i Stockholm fokuserade på heliga vanor och innehöll gudstjänster, fest och seminarier.

Artikeln handlar om olika talare som diskuterar heliga vanor och deras betydelse i olika sammanhang. En av talarna är pastor Marcia Baquero från Ecuador, som berättar om sitt arbete med ursprungsbefolkningar i djungeln. Hon förklarar att heliga vanor innebär att möta Jesus genom naturen och att få visdom till sina liv. Bibeln, exempelvis Matteus, beskriver också hur Gud visar sig i naturen.

Pastorn berättar också om mötet med den siste shamanen och hur han har införlivat den kristna tron i sin egen kultur. Hon menar att vi alla behöver ta oss över floden till den andra sidan och lämna kyrkan för att möta och förstå varandra bättre.

En annan talare är Stockholms biskop Andreas Holmberg. Han tycker att heliga vanor inte behöver vara spektakulära, utan kan vara enkla saker som att kyssa sitt biskopskors varje morgon eller tacka människor för att de finns.

Det diskuteras också en teologisk genomgång om fredstankar i tid av kris, där två pastorer delar olika åsikter om krig och fred. Dessa olika perspektiv ger oss alla något att tänka på.

Sammanfattningsvis handlar dessa talare om vikten av heliga vanor, mötet med andra människor och naturens betydelse för vår andlighet och välbefinnande. Det är uppmanande att se på naturen och göra en insats för att bevara den i dessa tider av klimatförändring.