KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Att så (och sy) evangeliet i Afrika

Enligt vår analys av marknadstrender och konsumentbeteende har vi kommit fram till att det är viktigt att vidta åtgärder för att förbättra produktutbudet och marknadsföringen för att säkerställa framgång och tillväxt för företaget.

I den torka-drabbade och fattiga regionen Turkana i Kenya behöver kvinnorna Jesus. De behöver även ett sätt att försörja sig själva. Sarah Amani hjälper dem med båda delarna. Sarah Amani är född och uppvuxen i Nairobi och är utbildare för NewLife Behavior International (NLBI), en organisation som stöds av Church of Christ och som har utbildat kristna ledare i 30 länder.

”De lokala kristna utbildarna äger arbetet, leder arbetet, utför arbetet, startar och växer nya kyrkor,” säger Mike Biggers, president för NLBI. De använder sig av en 15-stegs, bibelbaserad läroplan – samma läroplan som används av NewLife Behavior Ministries, en fängelsebaserad organisation i USA. Prison ministry grundades för 30 år sedan och den internationella verksamheten startades 2008.

I Turkana tränar Amani kvinnor att sy, vilket ger dem möjlighet att sälja sina skapelser. NLBI köpte 10 symaskiner för att starta programmet. Nyligen började Amani arbeta med kvinnor i Kenyas Kakuma-flyktingläger, som anses vara världens största flyktingläger. NLBI finansierade en sömnadsprojekt där för att hjälpa kvinnorna med yrkesutbildning.

”Även om NLBI inte betalar löner till dessa utbildare, betalar organisationen för kostnaderna relaterade till deras frivilliga missionsarbete och tillhandahåller resurser för att hjälpa dem växa sina tjänster,” säger Jo Umberger, vice president för NLBI. ”Utbildarna fattar besluten om hur de bäst kan använda dessa resurser. Gud välsignar deras lydnad till Jesus uppmaning att ’gå ut och göra alla folk till lärjungar.'”

(Artikeln fortsätter nedan.)