KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Begränsa ”världsåskådningskrisen”

1 min lästid
Eftersom världsåskådningen utvecklas så tidigt i livet, påstår en kristen forskare att föräldrar inte kan vänta på kyrkans ungdomsprogram för att lotsa sina barn till Kristus.

Enligt undersökare och författare George Barna är de som förväntar sig att ungdomspastorer ska förmedla en biblisk världsbild till deras barn redan före sent ute. ”En persons världsbild börjar utvecklas vid 15 till 18 månaders ålder och är vanligtvis fullt utvecklad vid 13 års ålder”, förklarar han. ”Det betyder att de första 13 åren av livet är där vi bestämmer vilken typ av person denna individ kommer vara under hela deras tid på jorden.”

Dessutom har de flesta kristna ungdomspastorer inte själva en biblisk världsbild. ”När vi upptäcker att sju av åtta barnpastorer egentligen inte tror på de saker som Jesus trodde på vet vi att de program de kommer att sätta samman förmodligen inte kommer att utveckla bibliskt solida barn,” resonar Barna.

En världsbild är linsen genom vilken en person betraktar hela livet intellektuellt, känslomässigt och andligt. Bristen på en moralisk världsbild, än mindre en biblisk sådan, är anledningen till att nationen har så många problem. ”Den verkliga krisen i Amerika idag är en världsbildskris, eftersom varje beslut som varje individ fattar varje dag i deras liv bygger på deras världsbild”, förklarar undersökaren.

Med det i åtanke kan inte mammor och pappor börja för tidigt. ”Det vi gör med barn är enormt viktigt, inte bara för det individuella barnet som växer upp till vuxen, utan också för själva kulturen,” avslutar Barna.