KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Bibleappen för med sig böner om ”kärlek till Gud och kärlek till grannen” till smarttelefoner

2 min lästid
Denna rapport ger en omfattande analys av den nuvarande marknadssituationen och erbjuder fördjupad insikt i de trender och möjligheter som kan påverka verksamheten.

Utöver det material som finns tillgängligt online på engelska, franska, tyska, spanska, portugisiska, italienska och arabiska finns nu även resurser för smartphones genom en bibelapp som producerats i samarbete med World Council of Churches (WCC) och YouVersion.

Årets tema är ”Du skall älska Herren din Gud … och din nästa som dig själv …”. Medlemmar från olika kyrkor i Burkina Faso, under ledning av Chemin Neuf Community, har förberett resurserna för veckan genom att reflektera över behovet av att placera kärlek i centrum för strävan efter fred och försoning.

”När man betraktar tillståndet i vår värld idag kan man bara dra slutsatsen att det råder brist på ’grannlighet’. Årets tema påminner oss om att vår outtröttliga bön för kristen enhet måste drivas av dessa två aspekter – kärleken till Gud och kärleken till nästan,” sa WCC:s programansvarige för andligt liv, pastor Dr Mikie Roberts.

”Att vara grannlighet handlar om att ha en djup medkänsla och kärlek för varandra,” sa han. ”Det är lika viktigt som att bekräfta vår kärlek till Gud. De två är oskiljaktiga. När de hålls i balans byggs vi upp när vi fortsätter att be och arbeta tillsammans för de kristnas ’synliga enhet’.”

Materialen för Veckan för kristen enhet har sedan 1968 gemensamt publicerats av Dicasteriet för främjande av kristen enhet inom den romersk-katolska kyrkan och World Council of Churches. Veckan för kristen enhet firas traditionellt på norra halvklotet från 18-25 januari.

Materialen för 2024 finns redan tillgängliga på engelska, franska, tyska, spanska, portugisiska, italienska och arabiska.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.