KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Biden talar om tro i South Carolina-kyrka

2 min lästid
President Joe Biden talade om sin tro vid en afroamerikansk kyrka i South Carolina för att stärka sitt stöd bland svarta väljare inför omval i november.

President Joe Biden talade om sin tro vid söndagsgudstjänsten i en afroamerikansk kyrka i South Carolina, medan han arbetar för att stärka sitt stöd bland svarta väljare, vilket sannolikt kommer att vara avgörande för hans återvalschanser i november.

Biden, en djupt troende katolik, avslutade sitt tvådagarsbesök i delstaten, där Demokraterna kommer att hålla sin primärval som är först i landet den 3 februari.

På söndagen satt Biden bredvid representanthusmedlemmen Jim Clyburn i Saint John Baptist-kyrkan i Columbia. Clyburns stöd för Biden 2020 var avgörande för att han skulle kunna vinna det demokratiska presidentkandidaturvalet.

I slutet av gudstjänsten talade Biden från predikstolen och sa: ”I mitt liv har jag försökt leva efter min tro. Det jag har lärt mig är att vi alla är ofullkomliga varelser. Vi vet inte vart tron kommer att föra oss, eller när den kommer att föra oss… Men vi kan göra vårt bästa för att leta efter ljuset, hoppet, kärleken. Där jag kommer ifrån är det kraften i tron”, sa han.

Senare deltog Biden i en bankett på Brookland Baptist-kyrkan där han tackade den afroamerikanska publiken för deras stöd.

”Ni har stöttat mig, ni har stöttat mig. Och jag hoppas att jag har stöttat er”, sa han.

Innan han lämnade hörde man en kvinna ropa: ”Hej Uncle Joe! Fyra år till.”

Även om Biden sannolikt kommer att vinna enkelt i Demokraternas primärval i South Carolina, är hans mål att öka valdeltagandet bland svarta väljare i hela landet och hoppas att minoriteters röst kommer att ge honom en fördel i de tätt omstridda delstaterna gentemot hans republikanska motståndare, sannolikt den före detta presidenten Donald Trump.

Vita kristna evangelikaler har flockats kring Trump, och vissa evangelikala ledare ser Trumps strävan efter en andra mandatperiod som ett uppdrag sanktionerat av Gud.

Biden anlände till Columbia på lördagen, besökte en svartägd frisörsalong och talade på en middag med afroamerikanska ledare på lördagskvällen innan söndagens kyrkobesök.

Presidenten har fått blandade omdömen från vissa svarta väljare som stödde honom 2020, inklusive missnöje över hans misslyckande att genomföra lagstiftning om rösträtt och andra frågor.

Republikanerna i USA:s senat hade blockerat Demokraternas försök att driva fram lagstiftning om rösträtt, och Biden hade vid den tiden lovat att hans administration skulle fortsätta kämpa för rätten att rösta.

Biden bidrog till att flytta Demokraternas första primärval till den mer mångfaldiga delstaten South Carolina i år och avslutade de nominerande rollerna som Iowa och New Hampshire hade spelat under de senaste årtiondena.

Republikanska partiet höll dock fast vid traditionen att hålla sina första nomineringsomröstningar i Iowa och New Hampshire.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.