KRISTNA NYHETSBYRÅN

Billy Graham-chaplainers svarar på samhällets sorg efter masskjutning

Lästid: 2 minuter
Billy Graham Rapid Response Teams kaplaner befinner sig i Lewiston, Maine, och erbjuder emotionell och andlig vård efter masskjutningen som dödade 18 personer och skadade 13 till.

Billy Graham Rapid Response Teams kaplaner befinner sig i Lewiston, Maine och erbjuder emotionell och andlig vård efter masskjutningen som dödade 18 personer och skadade 13 fler. Bönevakter hölls under helgen efter att den misstänkte skyttens kropp hittades. Invånarna berättade att 40-årige Robert Card’s familj hade bott i området i generationer och en gång donerade mark för byggandet av en lokal kyrka.

Den förödande masskjutningen ägde rum på onsdagen på två platser i den tätt sammanhållna staden. Invånarna var låsta i sina hem i nästan 48 timmar medan polisen sökte efter 40-årige Robert Card. Hans kropp hittades nära en flod, troligen med en självförvållad skottskada.

Kaplaner från Billy Graham Rapid Response Team (BG-RRT) – varav flera har en bakgrund inom rättsväsendet – reste till staden för att erbjuda emotionell och andlig vård. Franklin Graham, Billy Graham Evangelistic Associations president och VD, uppmanade till böner i sociala medier.

”Be med mig för de anhöriga till dem som dödades i den meningslösa skjutningen i Lewiston, Maine. Dussintals fler skadades och behöver också våra böner.”

Enligt nyhetsrapporter hittades den misstänkte senare död med en självförvållad skottskada.

”Vi är förkrossade över att höra de tragiska nyheterna från Lewiston, Maine”, sa Josh Holland, internationell chef för BG-RRT. ”Vi ber för offrens familjer, överlevande, polisen och samhället.

”Vi skickar våra krisutbildade kaplaner för att trösta, be och dela med sig av Guds kärlek till dem som har påverkats av denna hemska tragedi.”

Organisationen bad människor att be för de som sörjer och för första responders över hela området. ”Be Gud att stärka dessa kaplaner när de tjänar i Jesu namn.”

Ett Facebook-inlägg sent på lördagen sa att gruppens krisutbildade kaplaner ”hade möjlighet att trösta och be med människor och delta i en gemensam vigsel för att hedra offren.”

Efter skjutningen sa demokraten Jared Golden, som representerar området i USA:s regering, vid en presskonferens att han hade ändrat sin ståndpunkt om att förbjuda automatvapen och bad om förlåtelse från sina väljare för att ha röstat mot vapenkontroll-lagstiftning tidigare.

En utredning pågår om händelseförloppet. Statens säkerhetskommissionär Mike Sauschuck har sagt att utredarna bearbetar mycket information.

Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) har bett supportrar att fortsätta be för folket i Lewiston, Maine.

Konvertiternas försvarare

Ruth Nordström och Människorättsadvokaterna har framfört 50 fall till FN:s tortyrkommitté, huvudsakligen rörande kristna konvertiter, men FN:s anmärkningar ignoreras fortfarande