KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Billy Graham Evangelistic Association tillkännager stor europeisk sammankomst

Över tusen europeiska kyrkoledare förväntas samlas i Berlin nästa år för en betydelsefull evangelisk konferens arrangerad av The Billy Graham Evangelistic Association.

Mer än tusen europeiska kyrkledare förväntas samlas i Berlin nästa år för en betydelsefull evangelisationkonferens som arrangeras av The Billy Graham Evangelistic Association. Detta evenemang är en del av en lång tradition av fokuserade missionskonferenser i Europa, inklusive den första världskongressen om evangelisation i Berlin 1966, Lausannekonferensen 1974, samt tre strategiska evangelisationskongresser i Amsterdam 1983, 1986 och 2000.

Dr. Hugh Osgood, ordförande för den brittiska organisationen Churches in Communities International, säger: ”Kyrkan i Europa behöver återigen vakna med förnyat självförtroende. European Congress on Evangelism kommer att vara en inspirationskälla och ge oss styrka och förtroende för evangeliet, vilket kommer att hjälpa oss att göra just det. Låt oss ta tillfället i akt att komma samman och främja Guds rike.”

Även om listan över talare ännu inte är bekräftad kommer den centrala temat att kretsa kring Romarbrevet 1:16, som uppmanar troende att förkunna evangeliet utan tvekan.

Deltagande är strikt begränsat till inbjudna personer med europeisk medborgarskap som aktivt är engagerade i arbete inom kristen tjänst i Europa.

Dr Per Ewert, direktör för det svenska kristna tankesmedjan The Clapham Institute, betonar: ”Under 2000-talet ser vi två parallella trender i Europa: den fortsatta påverkan av sekulär individualism och en växande motstånd mot denna filosofi och dess konsekvenser för samhälle och individer. Det är avgörande att förkunna det goda budskapet om Jesus Kristus i en kultur som behöver moraliska och andliga grundvalar, fred och agape-kärlek.”

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd