KRISTNA NYHETSBYRÅN

”Brittisk kyrka anordnar bönkväll för kristna i Pakistan medan tusentals flyr och kyrkor bränns ner”

Lästid: 2 minuter
En kyrka i Blackburn håller en vaka för att be för kristna som möter attacker i Pakistan över blasfemianklagelser.

En kyrka i Blackburn håller en vak för att be för kristna som utsätts för attacker i Pakistan på grund av hädelsebeskyllningar. Två kristna bröder har arresterats misstänkta för hädelse efter att deras namn, adresser och identitetsnummer hittades i en skändad kopia av Koranen. Enligt rapporter från lokala personer på platsen har händelsen resulterat i att ett antal imamer har uppmanat till attacker mot kristna. Tusentals kristna har tvingats fly sina hem för att undkomma den våld som har följt, varav vissa har tvingats gömma sig i fält och sova utomhus.

Pakistans hädelselagar är ökända för sin stränghet – att förolämpa den islamiska tron eller profeten Muhammed kan innebära dödsstraff. Det är dock den laglöshet som är den största oron. Anklagelser om hädelse har i flera fall lett till lynchning och förövarna blir ofta aldrig ställda inför rätta.

Vaken har organiserats av pastor Dr. Sarah Gill, biskopens rådgivare om svarta och minoritetsgruppers och majoritetsgruppens kulturarvsmässiga angelägenheter i Blackburns stift. Den kommer att hållas i St. James Church i Blackburn kl. 16.00 på söndag den 8 augusti.

Pastor Dr. Sarah Gill sa: ”Vi uppmanar människor som älskar fred och rättvisa, oavsett deras tro, att ansluta sig till oss antingen personligen eller online för att visa sitt stöd för de kristna som lider i Pakistan. Alla är välkomna att delta. Det kommer att vara en timme långt och en möjlighet att be för den kristna gemenskapen, för säkerhet och rättvisa för kristna i Pakistan, för fred och harmoni bland människor i Pakistan, för regeringen och brottsbekämpande myndigheter.

”Vi kommer att visa bilder på det som har hänt för att öka medvetenheten och sedan kommer det att finnas tid för tystnad och en del lovsånger. Så det kommer att vara en mycket reflekterande gudstjänst.”

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.