KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Café Trappaner trappar upp inför julen

1 min lästid
Tabernaklet har länge erbjudit ett kafé för Göteborgs hemlösa och betonar vikten av denna gemenskap särskilt under julen.

Johnny Ljungberg sitter i soffan och bläddrar i ett motormagasin, samtidigt som han halvt om halvt följer TV4:s förmiddagsprogram. I natt var det tio minusgrader i Göteborg, men då lyckades han få en sängplats i en båt. I vanliga fall sover han i ett tält.

– Jag fryser bara om fötterna. Det går ganska bra. Men nu är allt blött och jag kan inte torka mina grejor någonstans, säger han.

Johnny Ljungberg, som inte har någon fast bostad, tillbringar sina nätter utomhus. Just nu är han bosatt i en båt längs Göteborgs hamnområde. Han har vant sig vid livet som hemlös och berättar att det inte alltid är enkelt att klara sig i kylan.

Trots de utmaningar han möter, behåller Johnny en positiv inställning. Han berömmer sin förmåga att klara sig utan att frysa om hela kroppen och ser det som ett steg framåt. Dock har han nu mött nya hinder då han inte kan torka sina blöta kläder och grejer.

Johnny hoppas på bättre tider och en möjlighet till ett mer stabilt boende. För tillfället får han förlita sig på sin överlevnadsförmåga i det hårda klimatet. Han är en av många hemlösa som kämpar dag för dag för att överleva i Sverige.