KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Chiefs-kickaren Harrison Butker angriper Pride-månaden och arbetande kvinnor i examensanförande”

Super Bowl-mästaren ger gripande tal på katolsk skola - missa inte hans inspirerande ord!

Kansas City Chiefs kicker Harrison Butker höll en kritiskt tal under en examensceremoni på Benedictine College förra helgen. Han uttalade sig emot Pride month, arbetande kvinnor, President Bidens ledarskap under pandemin och abort. Butker, känd för sina konservativa katolska övertygelser, kritiserade även vissa delar av den katolska kyrkans konservativa riktning.

Han riktade sedan kritik mot Bidens politik angående COVID-19, som har skördat nära 1,2 miljoner liv i USA enligt CDC. Butker menade att dåliga beslut och bristfälligt ledarskap har negativt påverkat livsviktiga frågor som abort, IVF och kulturella värden.

Butker vände sig senare till kvinnorna i publiken och argumenterade för att deras viktigaste titel bör vara ”hemmafru”. Han menade att kvinnor har blivit utsatta för lögnaktiga påståenden och att det viktigaste för dem är äktenskap och moderskap.

Kansas City Chiefs valde att inte kommentera Butkers tal. Den tidigare Georgia Tech-spelaren har blivit en av NFL:s bästa kickers och har hjälpt laget att vinna två Super Bowls. Trots framgångarna har Chiefs haft en pinsam offseason med misslyckad omröstning om en renovering av Arrowhead Stadium och kontrovers kring en spelares påstådda brott.