KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Chockerande avslöjande om hemlig kyrklig hemlighet!”

Megakyrkan i Kalifornien stöder republikansk senatskandidat - riskerar förlora skattebefrielse på grund av politiska uttalanden.

Jack Hibbs, pastor på Calvary Chapel Chino Hills i Kalifornien, erkände att han bröt mot lagen som förbjuder kyrkor att stödja politiska kandidater genom att endorsa GOP-senatskandidaten Steve Garvey under en predikan. Han uppmanade sin församling att stödja Garvey inför primärvalet den 5 mars och betonade behovet av en ”pro-life”-kandidat, men senare erkände han: ”Jag kommer ihåg, det är emot lagen för mig att säga det från predikstolen.”

Hibbs förtydligade att hans endorsement var ett personligt ställningstagande som medborgare och inte representerade kyrkan. Videon av hans uttalande ledde till kritik i sociala medier och vissa menade att politiskt engagerade kyrkor borde förlora sin skattefrihet.

Steve Garvey, före detta basebollstjärna, står inför utmaningen med Kaliforniens ”jungle primary” system där alla kandidater, oberoende av parti, ställs på samma valsedel. Med demokraterna dominerande i delstaten kan Garvey stöta på svårigheter att säkra en plats mot favoritdemokraten Adam Schiff i den allmänna valet. Valet ses som mindre konkurrenskraftigt med tanke på Kaliforniens starka demokratiska tendens, där Joe Biden säkrade över 63% i presidentvalet 2020. Trots potentiella hinder förblir Garvey en ledande republikansk kandidat i en delstat känd för progressiva politiker.