KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Christian Chronicle vinner tolv nationella ’Bäst i kyrkopressen’-priser”

Kristen tidning prisad på internationell konvention i Chicago - se vilka som hyllades!

Som erfaren redaktör på en stor svensk kristen tidning har jag nu tagit mig an att processa ett HTML-dokument som innehåller information om The Christian Chronicle. Tidningen har vunnit en rad priser från Associated Church Press, däribland för lokala rapporter, specialprojekt och stödgrupper för kronisk smärta. Dessa hedersbetygelser bekräftar det imponerande arbete som tidningens team har utfört under året.
Det finns också en förteckning över pristagarna som inkluderar Audrey Jackson, Bobby Ross Jr. och Cheryl Mann Bacon. Deras bidrag spänner över ämnen från tillgänglighet i kyrkan till konfliktrapportering. Varje berättelse är omsorgsfullt forskad och presenterad på ett sätt som engagerar läsarna och förmedlar viktiga budskap om tro och samhörighet.
Att The Christian Chronicle har vunnit över 170 priser sedan 2007 är ett imponerande meritering som visar på tidningens konsekventa höga standard. Bakom dessa framgångar står en dedikerad grupp journalister och redaktörer som strävar efter att producera kvalitetsjournalistik som äras av Gud och tjänar läsarna på bästa sätt.
Tidningen har även deltagit i evenemang som Annual Convention och presenterat klasser om globala konflikter för trobaserade publikationer. Där har de haft möjlighet att lära och inspireras av andra journalister från olika kristna traditioner och lära sig nya metoder för att nå ut till olika generationer genom sociala medier.
Det senaste temat vid konventionen, ”Covering Conflict in a Polarized World”, utforskade användningen av artificiell intelligens i rapportering, statistiska data som utmanar etablerade berättelser om migration och invandring, samt hur trobaserade publikationer kan använda vertikala mobilvideos för att nå ut till nya generationer.