KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Christian Klopp säger att Luiz Diaz kommer att bestämma när han ska återvända medan laget ber för hans fars återvändande.

Enligt en representant för den rebellgrupp som håller honom fången kommer fadern till Liverpools fotbollsspelare Luis Diaz att friges "så snart som möjligt".

Liverpoolfotbollsspelaren Luis Diazs far, som kidnappades i Colombia, kommer att bli ”frigiven så snart som möjligt”, enligt en representant för den rebellgrupp som håller honom fången. Liverpool FC har ”betat” för en god situation medan sökandet fortsätter i Colombia, enligt deras tränare Pepijn Lijnders. Tidigare under torsdagen meddelade den colombianska regeringen att paret kidnappades av gerillagruppen National Liberation Army, även känd som ELN.

Colombianska myndigheter har letat hela veckan efter att beväpnade män kidnappat honom och hans fru. Diazs mamma, Cilenis Marulanda, hittades i Barrancas på lördagen bara några timmar efter sin kidnappning. ”Vi måste försöka stödja honom så mycket vi kan, många saker ligger utanför våra händer”, sa Lijnders, som är en del av omklädningsrummet med engagerade kristna spelare som Cody Gakpo och Alisson Becker. Liverpoolmanager Jurgen Klopp är också en bekännande kristen. Han har sagt att det är upp till Diaz när han återvänder till laget efter att ha missat Liverpools senaste två matcher.

”Vi hoppas att myndigheterna kan hitta hans pappa, vi ber för det. Så länge vi gör rätt för honom, är han en av oss”, sa Lijnders. ”Han är en otrolig spelare, alla kan se det. Sen ser du honom i byggnaden, han är killen som alltid ler. Vi bryr oss verkligen om honom. Laget svarade lysande genom att hissa upp tröjan, och publiken reagerade på ett speciellt sätt. Vårt motto är ’You’ll Never Walk Alone’. Så vi ber bara om en god situation.”

På tisdagen uppmanade Colombias landslagsstjärna och Liverpools Diaz människor att delta i en marsch för att kräva den säkra frigivningen av hans far. Hans Instagram-inlägg inbjöd ”hela samhället” att ”ta med ditt ljus för att tända hoppets ljus”, med bilden av hans far följt av en bildtext som löd: ”Frigör honom nu”.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd