KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Daddy Yankee uppmanar fans att ”Följ Jesus Kristus” vid sista konserten

2 min lästid
Latinmusikens superstjärna och sångaren bakom "Despacito" drar sig tillbaka med en överraskande personlig omvändelse och en fras älskad av puertoricanska kristna: "Kristus älskar dig och Kristus är på väg."

Fans av Daddy Yankee visste att söndagens konsert i hans hemland Puerto Rico var tänkt att bli den sista i den latinamerikanske superstjärnans ungefär 30-åriga karriär. Men avslutningskonserten för hans La Meta (Mål) turné kom med en överraskande slutscen som lämnade fansen chockade och spanskspråkiga medier i uppror.

Utöver det planerade avskedet på den femte konserten som hölls på ön sedan torsdagen på Coliseo de Puerto Rico, kom det en kraftfull utsago från skaparen av hits som ”Gasolina” och ”Despacito”. Raymond Ayala, den 46-årige artisten känd som Daddy Yankee, meddelade att hans pensionering var helt motiverad av hans omvändelse till Kristus.

Ayala blev den senaste stjärnan inom urbanscenen och särskilt reggaetón som vittnade om en möte med Jesus som sin Frälsare.

En liknande tillkännagivelse gjordes tidigare av kollegan Farruko, som tillkännagav sin omvändelse under en konsert i Miami i februari 2022 och vägrade att sjunga texterna till sin hitlåt ”Pepas” och bad fansen om förlåtelse. Med sju återstående turnéstopp meddelade han att han skulle återbetala pengarna till alla som inte gick med på att lyssna på hans vittnesbörd om Jesus.

Héctor Delgado, tidigare känd som artisten El Father och som nu leder en församling på ön, lämnade också den puertoricanska reggaetónscenen 2008 på grund av sin omvändelse.

Alla tre artister lämnade den musikaliska världen bakom sig på höjden av sina karriärer och världsberömmelse, med Daddy Yankees avskedsturné under 2022 som genererade 125 miljoner

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.