KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Daniel Alm avslöjar: Sanningen om anklagelserna om maktmissbruk!”

Daniel Alm avslöjar sanningen om maktmissbruk och självmordstankar i exklusiv intervju med kristen media.

Bara någon vecka innan allt briserade, hade samtalen påbörjats om att han skulle stå till förfogande för en ny period som föreståndare för Pingst FFS. Visserligen hade Daniel Alm varit i blåsväder förut, som när han i egenskap av föreståndare i Sveriges kristna råd bjöd in Svenska Kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén till Nyhemsveckan. Ett tilltag som inte uppskattades av alla i rörelsen.

Men inget kan mäta sig med vad som väntade. I Sändarens podcast ger han sin bild av händelseförloppet till mig och PO-Flodström, pastorskollega som följt fallet noga.

Några dagar efteråt blir jag kontaktad av en person som ber om ett möte. När jag kommer dit blir jag konfronterad med anklagelser av fyra personer.

Anklagelserna rör en relation som Daniel Alm haft med en medarbetare som nu ger en bild av att Daniel utnyttjat sin maktposition gentemot henne.

Sen går det snabbt. En pastor i Pingststyrelsen uppmanar Alm att avgå i väntan på utredningen som ska ta tre, fyra veckor. Han bestämmer sig då för att lämna rollen i Pingst FFS men tar bara en paus från rollen som föreståndare i Västerås Pingst.

Tisdag den 3 oktober skriver Daniel Alm själv ett personligt meddelande på sin Facebook om att han kommit för nära två kvinnor.

Men i pressmeddelandet som Pingst FFS skickar ut på onsdagen var det mer än så. Maktmissbruk av sexuell karaktär stod det. Utifrån det skulle nu en utredning ta vid.

Jag tycker det är självklart att saker ska utredas om det kommer in anklagelser mot en chef, det gäller alla branscher. Men här kom ju domen innan utredningen, menar han.