KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

Den farliga ideologin bakom Hamas och andra terrorgrupper

Hamas visade brutalitet och religiös extremism i all sin prakt under sin invasion av Israel tidigare denna månad, varifrån kom dock denna hat?

Den muslimska världen kan generellt sett delas in i två läger: sunni och shia. Sunni-muslimer utgör ungefär 85% av världens muslimska befolkning och fiunndsyns troligtvis mest i amerikanska grannskap och samhällen. Sedan har vi shiamuslimer – som vissa av dem är mer benägna att ta sina religiösa övertygelser till våldsamma ytterligheter.

Hamas är en shiamuslimsk terroristorganisation. Långvariga kristna kommentatorn Kirby Anderson från Point of View berättar för American Family Radio att denna muslimska sekt tror på en så kallad ”12:e imam” som bara försvann år 878.

”Den 12:e imamen kallas Mahdi [eller al-Mahdi] – och de tror att han inte dog, han bara är borta och har försvunnit”, förklarar Anderson. ”Men de tror att han så småningom kommer tillbaka mitt i denna stora konflikt och sedan rädda shiamuslimerna”.

Dessutom tror de enligt Anderson att en demoniskt inspirerad antisemitism ger dem ultimat immunitet från förstörelse.

”De har denna filosofi – i Iran, tror jag – att de faktiskt skulle kunna avfyra kärnvapen mot Israel och Mahdi skulle skydda dem”, delar han med sig. ”Detta är en mycket farlig ideologi och ännu en anledning till varför vi inte vill att Iran [som är 90-95% shia] ska få tag i kärnvapnet”.

Och båda de muslimska lägren, tillägger han, tror att de en dag ska kontrollera hela jorden. ”… Både sunni och shia tror att denna al-Mahdi ska komma och börja införa sharia-lagen – det vill säga islamisk lag – och till slut skulle du ha en världsvida kalifat”, förklarar Anderson.

Fox News Larry Kudlow identifierade nyligen Iran som ”huvudplaneraren” och ”huvudpåverkaren” av Hamas och andra terrorgrupper som Hezbollah och Islamsk Jihad.