KRISTNA NYHETSBYRÅN

Search
Search
Close this search box.

DeSantis samarbetar med pastorer i försök att närma sig Trump

Trots hans nya troskoalition och starkare pro-life-övertygelser, väljer få evangelikaler att distansera sig från den tidigare presidenten och den ledande kandidaten för GOP.

Ron DeSantis framhäver sina kristna övertygelser när han försöker få stöd från evangeliska väljare, som fortsätter att föredra före detta president Donald Trump.

”Jag vet inte hur man kan vara en ledare utan att ha tro på Gud”, sade Floridas guvernör till hundratals samlade vid Family Research Councils Pray Vote Stand Summit i Washington, DC, och upprepade en av sina favoritbibelverser om att sätta på ”Guds fulla vapenrustning”.

”När du står upp för det som är rätt i dagens samhälle kommer det inte vara kostnadsfritt. … Och det är tron på Gud som ger dig styrkan att stå fast mot lögner, bedrägeri och motstånd. Det ger dig grunden att veta att alla förolämpningar, allt nonsens som de slänger på dig, i slutändan inte spelar någon roll eftersom du siktar högre.”

Kongressen kommer bara en dag efter att DeSantis, som är katolik, lanserade sin Faith and Family Coalition. Gruppen har stöd från 70 pastorer i de tidiga primärstaterna Iowa, South Carolina och New Hampshire. Koalitionen uppmanar sina supportrar att stödja DeSantis genom ”tro och bön”.

Trump leder fortfarande GOP-loppet med bred marginal – en undersökning med över 500 deltagare på DC-summiten visade att den före detta presidenten fick 64 procent av rösterna jämfört med DeSantis 27 procent – men en del evangeliska väljare påverkas av vad de ser som starkare karaktär och tuffare hållningar i abortfrågan från andra kandidater.

”Tidigare president Trump, trots alla förtjänster och de många bra saker han gjorde, är relativt svag i jämförelse med andra kandidater och särskilt guvernör DeSantis när det gäller dessa frågor, som är centrala frågor för socialkonservativa”, sade deltagaren Ken Oliver till The Guardian. ”Vi