KRISTNA NYHETSBYRÅN

Domare beviljar svarta kyrkan 1 miljon efter att BLM-banner brändes av Proud Boys under protest.

Lästid: 3 minuter
Vänligen meddela oss om du har några ytterligare frågor eller behöver mer information angående ditt ärende.

En domare har tilldelat över 1 miljon dollar till en svart kyrka i centrala Washington, D.C., som stämde den extrema högergruppen Proud Boys för att ha rivit ner och bränt en Black Lives Matter-banner under en protest 2020. Superior Court-domaren Neal A. Kravitz förbjöd också den extremistiska gruppen och dess ledare att närma sig Metropolitan African Methodist Episcopal Church eller att hota eller förtala kyrkan eller dess pastor under fem år.

”Vår mod och beslutsamhet att slå tillbaka som svar på attacken mot vår kyrka 2020 är en källa till hopp för vårt samhälle, och dagens dom visade oss vad vår gemensamma vision och röst kan åstadkomma”, sa pastors William H. Lamar IV från Metropolitan AME, i ett uttalande från kyrkans rådgivare på lördagen. ”Även om A.M.E. vägrade att bli tystade inför vit supremacistisk våld, betyder det inte att verklig traumatisering och skada inte inträffade – det betyder bara att församlingen och kyrkan har och kommer fortsätta att övervinna det.”

Domslutet var en standarddom som utfärdades efter att försvararna inte dök upp i domstolen för att försvara sitt fall. Två Black Lives Matter-bandaler slets ner från Metropolitan AME och en annan historiskt svart kyrka och brändes under sammandrabbningar mellan anhängare till Donald Trump och motdemonstranter i december 2020. Förstörelsen ägde rum efter helgrallyn med tusentals människor som stödde Trumps obefogade påståenden om att han hade vunnit sin andra mandatperiod, vilket ledde till dussintals gripanden, flera knivhugg och skador på polismän.

Metropolitan AME stämde Proud Boys och deras ledare och hävdade att de brutit mot D.C:s och federal lag genom att olagligt beträda kyrkans egendom och förstöra den på grund av religiös diskriminering. ”Attacken mot Metropolitan A.M.E. var ett försök att tysta församlingens röst och dess stöd för svarta människors liv, värdighet och säkerhet. Det representerar bara det senaste kapitlet i en lång historia av vit supremacistiskt våld riktat mot svarta gudstjänstlokaler,” sa Damon Hewitt, president och verkställande direktör för Lawyers ’Committee for Civil Rights Under Law, i kyrkans rådgivares uttalande. ”Dessa attacker är avsedda att skrämma och skapa rädsla, och denna stämning syftade till att hålla de som engagerar sig i sådana handlingar ansvariga.”

Proud Boys-ledaren Henry ”Enrique” Tarrio, från Miami, erkände offentligt att han tände eld på en av bandalerna, vilket åklagare sa var stulen från Asbury United Methodist Church. I juli 2021 erkände Tarrio sig skyldig till två mindre brottsliga åtalspunkter för förstörelse av egendom och försök till innehav av en magasin med hög kapacitet. Han dömdes till mer än fem månaders fängelse. Tarrio och andra medlemmar i Proud Boys blev separat dömda för seditiös sammansvärjning i samband med ett attentat mot USA:s kapitolium den 6 januari 2021, i ett desperat försök att hålla Donald Trump vid makten efter att republikanen förlorade presidentvalet 2020.

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.