KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

En mycket speciell dag då fotbollsspelaren Ronaldo döps in i den katolska kyrkan

Den internationellt kände fotbollsspelaren Ronaldo Nazário har blivit döpt till den katolska kyrkan i sitt hemland Brasilien.

Den internationellt kände fotbollsspelaren Ronaldo Nazário har döpts i den katolska kyrkan i sitt hemland Brasilien. Nyheten delades med nästan 30 miljoner följare via ett inlägg på spelarens personliga Instagramkonto. Den tvåfaldige Ballon D’Or-vinnaren har spelat för Barcelona, Real Madrid, AC Milan och Inter Milan under sin karriär. Han avslöjade att han blev döpt, konfirmerad och tog sin första kommunion av Fader Fábio de Melo vid en kyrklig ceremoni den 12 september.

Bilder visar ”Ronaldo” – tidigare känd som Ronaldinho – med huvudet böjt över dopfunten vid en privat ceremoni. Efteråt syns han leende tillsammans med familj och vänner vid altaret.

I sitt Instagraminlägg skriver fotbollsspelaren följande:

”Idag är en mycket speciell dag. Jag har blivit döpt! Den kristna tron har alltid varit en fundamental del av mitt liv sedan barndomen, även om jag ännu inte hade blivit döpt. Genom detta sakrament känner jag mig verkligen förnyad som ett Guds barn – på ett nytt, mer medvetet och djupare sätt. Jag förnyar mitt åtagande att följa den goda vägen med fri vilja och spontanitet, och tro på Jesu kärlek, välgörenhet och kärlek. Tack så mycket, @pefabiodemelo, São José-kyrkan, Fader Dom Oswaldo och mina kära faddrar Amilcar och Malu.”

Ronaldo har haft en långvarig relation med den katolska kyrkan. Enligt Catholic Herald donerade han en signerad fotboll till påven Franciskus som nu finns på Vatikanmuseet.

Född i en relativt välbärgad familj i Rio de Janeiro så ledde Ronaldos föräldrars separation när han var ung till att han hoppade av skolan vid elva års ålder. Precis som många brasilianska fotbollsstjärnor före honom utvecklades hans tidiga talang genom att bara sparka boll på gatorna med sina vänner, där hans naturliga fallenhet snabbt uppmärksammades.

Han gick vidare för att bli en av Brasiliens bästa målskyttar genom tiderna och var en del av landets segrande lag i VM 2002.