KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Eucharistisk pilgrimsfärd i Washington samlar ivriga katoliker”

Catolicos entusiastas en Brookland, men frågan är om någon ny vinner övertygelse.är engagerade i sin tro.

Ett, på sin 22:a dag på resa genom USA, bröt Natalie Garza från Eukaristiska processionen, sprang upp för trapporna till ett hus i Washington, D.C., och gav en åskådare ett kort med en QR-kod som förklarade varför hundratals katoliker hade fyllt gatan utanför hans hus i Brookland-kvarteret i huvudstaden.
Den Nationella Eukaristiska Pilgrimsfärden, en korsformad färd längs fyra rutter i hela USA, har sedan den 17 maj varit på väg mot Indianapolis, där tiotusentals troende förväntas delta i den Nationella Eukaristiska Kongressen, en femdagars händelse som syftar till att öka hängivenheten till sakramentet i kärnan av katolskt liv.
Både pilgrimsfärden och kongressen är en del av den Nationella Eukaristiska Väckelsen, en treårig initiativ som lanserades av den amerikanska biskopskonferensen för att utbilda katoliker om eukaristin.

Garza, en alumna från Franciscan University of Steubenville, Ohio, sade att hon inspirerades att bli en evig pilgrim eftersom hon ville öka sin ”levda erfarenhet av lärjungaskap”.
”Hon jämförde sin pilgrimsupplevelse med apostlarnas liv och hoppades att väckelsen skulle leda till att fler katoliker kände sig kallade till prästvigning såväl som till äktenskapet.
”I hoppas att denna väckelse ger en förnyad känsla för alla människor att Gud önskar dem och att han kommer att göra allt för att vara med dem”, sade hon.

Åsikterna om den verkliga närvaron av Jesus i eukaristin varierade bland katolskarna. En Pew Research Center-undersökning 2019 visade att endast 31% av de amerikanska katolikerna trodde på den katolska läran om Jesu verkliga närvaro i eukaristin, vilket väckte oro bland biskoparna men också kritik från teologer och andra opinionsundersökare som menade att undersökningens frågeformulering hade troligtvis snedvridit datan.
Nationella Eukaristiska Väckelsen har också mött kritik för att dra resurser och uppmärksamhet från påven Franciskus stora rådgivande initiativ, Synoden om Synodalitet, samt för väckelsens kostnader på 14 miljoner dollar och dess ofta kitschbaserade fromhetsstil.