KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Europeiska kyrkoledare engagerar sig att utbilda 100 000 nya pastorer till 2030

Hundratals europeiska kyrkoledare har åtagit sig att träna och utrusta 100 000 nya pastorer de kommande sju åren.

Hundratals europeiska kyrkoledare har åtagit sig att träna och utrusta 100 000 nya pastorer under de kommande sju åren. De meddelade detta när FINISH Europe Summit avslutades i Zürich, Schweiz.

Förkortningen FINISH står för Find, Intercede, Network, Invest, Send och Harvest.

Konferensen, som arrangerades av Global Church Network (GCN), samlade nästan 400 ledare från olika trossamfund över hela Europa för att utforska relationsskapande, träning och utbredning på kontinenten.

Organisationen har också åtagit sig att nå det gemensamma målet att nå 3 000 onådda folkgrupper – vilka beskrivs som ”etniska grupper som inte har kyrkor i sin egen mitt som kan evangelisera sitt eget folk” – med evangeliet inom samma tidsram för att fira kyrkans 2000-årsdag.

Under årets toppmöte sa GCN-grundaren James O. Davis: ”En av anledningarna till att den stora uppdraget ännu inte har fullbordats är för att vi aldrig fastställde en tidsgräns.”

”FINISH 2030 erbjuder en ny översiktlig strategi – en som är global i omfattning och kapabel att få kyrkan till mållinjen snabbare än vi någonsin kunde drömma om.”

Davis betonade också utmaningarna i Europa och sa: ”De europeiska nationerna representerar några av de svåraste platserna att plantera kyrkor, att nätverka ledare och att utrusta pastorer”, sa han. ”Samtidigt kan de etablerade modellerna för träning och förberedelser inför heltidstjänst inte hålla jämna steg med den osedvanliga tillväxten av den globala kristna kyrkan, vilket leder till en betydande brist på utbildade pastorer och ministrar.”

Davis fortsatte med att tillkännage Jerusalem 2030 Summit, som är planerat att äga rum 9-11 juni 2030, för att fira kyrkans 2000-årsdag. GCN planerar att bjuda in 3 000 nyckelledare från hela världen för att hedra antalet som räddades under den första pingsten.