KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Evangeliska Trump-supportrar och kritiker redo för 2024 utmaningarna

"Nikki Haleys avgång efter Super Tuesday gör "Never Trumpers" besvikna över presidentkandidaterna."

Donald Trump och Joe Biden har ännu inte vunnit sina partiers respektive nomineringar. Super Tuesday, den delegatrikaste dagen i primärvalet, satte båda nära en omröstning eftersom Trumps enda återstående konkurrent, Nikki Haley, drog sig ur racet.
Samma grupp med vita evangeliska väljare som stöttade Trump 2016 och 2020 verkar stödja honom även 2024; Trump tog 8 av 10 vita evangeliska väljare i Super Tuesday-staterna som Kalifornien och North Carolina och över tre fjärdedelar i Virginia.
För minoriteten av ”Never Trump” evangelikaler cementerar hans stigande ytterligare deras avskildhet från Republikanska partiet och ibland de evangeliska kristna cirklar de har levt i.
”Erans ’Trump är vårt sista val’ för evangelikaler är över. Det är nu eran ’Trump är vårt första val’,” sa David French, en New York Times-kolumnist, till CT.
Senast det var en konkurrenskraftig GOP primärminne, minns han att evangelikaler gjorde en binär argument: Antingen Trump eller en demokrat. Argumentets kärna var att ”håll för näsan” och rösta på det minsta av två onda.