KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Evangelisten som sköts i huvudet under kyrkotjänstfrämjande fortfarande i ”känsligt tillstånd”

2 min lästid
En amerikansk predikant som sköts när han marknadsförde en särskild gudstjänst utanför sin kyrka förra månaden har flyttats från intensivvårdsavdelningen men är fortfarande i "ett kritiskt tillstånd".

En amerikansk evangelist som sköts medan han marknadsförde en speciell tjänst utanför sin kyrka förra månaden har flyttats från intensivvårdsavdelningen men fortsätter att vara i ”ett kritiskt tillstånd”.

Hans Schmidt sköts i huvudet precis utanför Victory Chapel First Phoenix Church i Glendale, Arizona, där han tjänstgjorde som utåtriktad direktör.

Den tvåbarnsfadern har varit på intensivvårdsavdelningen sedan händelsen ägde rum i mitten av november. Nu har hans far, Eric Schmidt, berättat för ABC 15 att den 26-årige mannen har flyttats till en långtidsanläggning inom sjukhuset.

Eric delade också med sig av att han senast han besökte sin son, kunde han öppna sina ögon.

”Förhoppningsvis fortsätter det att gå positivt framåt, eftersom han fortfarande är i ett kritiskt tillstånd,” fortsatte han.

Polisen söker fortfarande efter angriparen och har släppt en övervakningskamera-video från incidenten. Filmen visar Schmidt stå på ett gathörn när han plötsligt faller framåt. Han ses sedan resa sig upp igen.

”I videon kan man se att Schmidt är på gathörnet, man ser många bilar passerar, många människor i området, men det verkar inte som att någon annan reagerar på det som händer. Han reser sig upp, tar upp sina tillhörigheter, men vi ser ingen annan bil passera som tyder på att något ordinärt pågår,” sa polisofficeren Randy Stewart från Glendale polisavdelning.

Polisen har också erbjudit 10 000 dollar (8 000 pund) i kompensation för information som rör fallet genom Silent Witness, en välgörenhetsorganisation som betalar personer för information om olösta fall.

Officer Stewart berättade för Fox 10 att den senaste informationen han hörde om Schmidt’s tillstånd var att han ännu inte kunde tala.

”Senast jag hörde var att han inte kunde, men jag fick inte höra om han faktiskt har pratat idag eller inte,” sa han.

Under onsdagen publicerade kyrkan en video på Instagram där Smichdt predikar. Bildtexten löd: ”Hans, i sin essens, delar evangeliet. Snälla, kom ihåg Hans och hans familj i era böner. Jesus är en Gud av mirakulösa verk!”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.