KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Familj till avliden kyrklig diakon i Atlanta stämmer polisen efter att han dog i en konfrontation med en polisofficer.

Familjen till Johnny Hollman, en kyrkliga diakon som dog i en tumult med en polis i Atlanta efter en mindre bilolycka, har väckt talan mot staden, polisen och polischefen i en stämningsansökan.

Johnny Hollmans familj, en kyrklig diakon som avled i en konfrontation med en polis i Atlanta efter en mindre bilolycka, har lämnat in en stämning mot staden, polisen och polischefen.

Stämningen, som lämnades in vid amerikanska distriktsdomstolen, hävdar att Officer Kiran Kimbrough använde överdrivet våld i strid med Hollmans grundläggande rättigheter.

Kroppskamerafilmer från incidenten den 10 augusti visar hur Kimbrough använder en elpistol mot Hollman, som upprepade gånger uttrycker andningssvårigheter. En obduktion klassificerade Hollmans död som ett mord, där hjärtsjukdom angavs som en bidragande faktor.

Familjens advokat, Mawuli Davis, meddelade under en presskonferens att polischefen Darin Schierbaum, borgmästaren Andrew Dickens och andra stadsföreträdare delar ansvar för Hollmans död. De anser att de har främjat en kultur där sådant beteende skulle gå ostraffat.

Stämningen kräver obestämda straffskadestånd och annan ersättning. Kimbroughs advokat, Lance LoRusso, svarade inte omedelbart på begäran om kommentar och tidigare hävdade att Hollman protesterade mot gripandet och att Kimbrough agerade enligt lagen.

Borgmästarens kontor och polisen avböjde att kommentera på grund av pågående rättsprocess. En talesperson för borgmästare Dickens nämnde dock en översyn av polisförfaranden och träning som drivits fram av Hollmans död, vilket resulterade i en ny policy som tillåter poliser att ange ”vägran att skriva på” på trafikböter istället för att gripa.

Hollman, som var på väg hem från en bibelstudie, kolliderade med ett annat fordon. I kroppskamerafilmen insisterar Kimbrough på att Hollman ska skriva på en bot, vilket leder till en kamp, användning av elpistol och Hollmans efterföljande död.

Kimbrough blev avskedad för att ha brutit mot polisens policy och familjen har också stämt en bärgningsbilsförare som var inblandad samt uppmanat åklagare att överväga mordanklagelser.

Åklagarmyndigheten granskar fallet för eventuella brottsanklagelser. Hollmans dotter, Arnitra Hollman, återberättade känslomässigt sin fars vädjanden om hjälp under händelsen.