KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Fler rekord i spel påverkar collegeidrottsutövare

Chaplains in NCAA help student athletes combat betting pressures and embrace their divine image.

I takt med att spel blir allt vanligare i samband med collegeidrott, upplever atleterna ökad press från oddsen. South Carolinas seger över Iowa i damernas NCAA-mästerskap slog spelrekord. BetMGM meddelade att matchen hade lockat flest spel någonsin för en damidrottsevenemang.

Förra året placerade spelare över 15 miljarder dollar på herrarnas universitetsbasketturnering enligt American Gaming Association. En betydande börda för spelarna är propositionsspel, vanligtvis spel på detaljer kring en individs prestation – som antalet returer från Iowas superstjärna Caitlin Clark.

NCAA uppskattar att en tredjedel av studentatleterna har trakasserats av bettare. Man har larmat och undersöker nu hur spel och sociala medier påverkar studentatleters välbefinnande på ett bredare plan.

Roger Lipe, som är verksam inom Nations of Coaches och är kaplan för Southern Illinois Universitys herrbasketlag, säger att spelarna indirekt märker av trakasserierna. Han var närvarande vid Final Four dammatcherna under helgen samt den samtidiga coachkonferensen i Cleveland, Ohio.

Under sina 30 år som kaplan har Lipe ofta diskuterat spel i samband med förberedelserna inför säsongen. Betting på sport har funnits länge, lagligt eller ej, påpekar Lipe. Men legaliseringen av mobil sportspel i delstater över hela landet innebär att det är mycket enklare för fans att satsa och mindre tabubelagt.