KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Folktvång söder om Gaza står inför extremt difficulty

Enligt den senaste forskningen finns det starka bevis för att regelbunden motion är viktig för att upprätthålla god fysisk och mental hälsa och kan förbättra livskvaliteten.

Vi vill att världen ska veta att människor i Gaza dör inte bara från de israeliska flygangreppen och bombardemanget, utan också på grund av törst, hunger och brist på medicinsk behandling på sjukhus – samtidigt som hundratals lastbilar är lastade och väntar på att Israel ska släppa in dem i Gaza, säger Nader Abu Amsha, avdelningschefen.

För människor som undrar varför de bara flyr – det är farligt att göra det, rapporterade Amsha.

Att lämna är mycket farligt och osäkert; de som flyr från norr till söder utsätts nu för beskjutning och flygangrepp, säger han. Israels armé berättade för människorna i de nordliga områdena att Deir Al-Balah, Khan Younes och Rafah är säkra områden, men nu är de de områden där de största israeliska militära övergreppen sker.

Allvarlig brist på vatten, mat och medicinska team sätter inte bara flyktingarnas liv i fara, de sätter också arbetarna på avdelningen för service till palestinska flyktingar i fara.

Be för en omedelbar eldupphör – och sluta döda civila, särskilt de som söker skydd i kyrkor, skolor, sjukhus och offentliga byggnader, uppmanade Amsha.

Dr Audeh Quawas, ordförande för Mellanösterns råd för kyrkors avdelning för service till palestinska flyktingar, sade att avdelningen har fokuserat på psykosociala insatser för mödrar och barn för att försöka förhindra psykiska sjukdomar som kan uppstå på grund av deras traumatiska upplevelser.

Vi delar ut hygienkit för att höja nivån på renlighet och minska spridningen av smittsamma sjukdomar, säger Quawas. Vi organiserar också hälsodagar för grupper av mödrar för att lära sig bättre hälsobeteenden och näring.

På avdelningen för service till palestinska flyktingar vid Rafah Clinic får flyktingarna primärvårdstjänster samt viss medicin och hälsovårdsprodukter.

Vi erbjuder obegränsad kontantutdelning till 620 hushåll, minimum USD 100 och maximalt 190, tillade Quawas. Insatsen organiseras genom en bank i Palestina som kontrollerar mottagarnas berättigande.

Amsha och Quawas delade sina allvarligaste farhågor i en uppdatering.

Den största oron är den fruktan och skräck som människorna går igenom, där det inte finns några möjliga säkra platser i Gaza, och de som fortfarande är vid liv lever endast av Guds barmhärtighet, delade de.

Utflyttningen av beduiner i olika områden sker också samtidigt. I ett julhälsningsmeddelande talade avdelningen för service till palestinska flyktingar med ett tungt hjärta. ”Vårt hjärta värker när vi förmedlar detta meddelande under en tid som borde vara fylld av glädje och samhörighet”, sa de. ”Denna jul skuggas våra vanliga firanden av tumult och tragedin i Gaza.”

Besök https://dspr.org/ för mer information.