KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Förhandlingar ackompanjerades av busvisslingar och scoutrop

1 min lästid
Formuleringsförändringar i stadgarna och en ny scouthalsduk för kaplaner orsakade mest diskussion på Equmenias riksstämma i Stockholm.

De flesta beslut var ombuden överens om, i enlighet med stämmans konsensusambition. Engagemanget är inte att ta miste på när unga ombud från hela landet samlats i Abrahamsbergskyrkan för Equmenias stämmoförhandlingar. Diskussionerna under förmiddagens samtalstorg var ljudliga i folkvimlet och stämningen hög. Redan här, då ombuden hade möjlighet att både ställa frågor, diskutera och på skärmar skriva synpunkter om olika propositioner, märktes det vilka ämnen som skulle bränna till under förhandlingarna.

Årsstämman behövde rent av sova på saken och först på söndagen fattades beslutet som innebär ett första steg mot att ändra formuleringar i stadgarna, vilket kräver två stämmors bifall. I synnerhet förändringarna av den så kallade portalparagrafen, som övergripande beskriver Equmenias huvudsyfte, väckte många åsikter och känslor. De nya formuleringarna om att Equmenia ”ska vara en gemenskap där alla barn och unga är välkomna” vill betona inklusivitet men också underlätta i den krassa realitet som föreningarnas bidragsansökningar innebär. Men vad händer när första punkten inte formuleras att ”föra evangelium om Jesus Kristus till barn och unga människor”? Hamnar Gud på andra plats då, handlade några om invändningarna om.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.