KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Försäljning av kristen ministerialbyggnad – unikt tillfälle att investera i tro!

Kristna organisationer som Wycliffe och Lifeway överger lokalerna för nya modeller med fjärrarbete.

Wycliffe Bible Translators bygger är 167 000 kvadratmeter kontorsutrymme av klass A, med fönster som tittar ut över palmträd, golfbana, och en skimrande blå sjö som ser ut som en nästan perfekt cirkel. Högkvarteret ligger cirka 10 miles från Orlando-flygplatsen i Lake Nona-området, på 272 frodiga tunnland som inkluderar våtmarker fyllda med Florida-vilda djur, en husvagnspark, ett aktivitetscenter, ett välkomstcenter, högkvalitativt logi, en klinik, och mer mark som eventuellt kan utvecklas i framtiden.

Och allt detta kan bli ditt.

Från John Wycliffe Boulevard till Great Commission Way, det globala huvudkontoret för den 82-åriga bibelöversättningsorganisationen är till salu. Fastigheten listades i mitten av februari. Dess fastighetsagenter kallade det ”en oöverträffad möjlighet för en hel campusanvändare som letar efter sitt eget högkvarter inom storstadsområdet.”

Att sälja allt detta är en fråga om förvaltning, enligt John Chesnut, Wycliffes president och VD. Organisationen behöver inte utrymmet och använde det inte till full kapacitet.

Chesnut är dock lite oroad över att folk ska höra det och tro att Wycliffe kämpar ekonomiskt eller har hamnat i svåra tider, när så faktiskt inte är fallet.

”Vi är starkare än någonsin i vår historia”, berättade han för CT. ”Det har bara varit en enorm välsignelsestid. Vi accelererar nya översättningar, engagerar eller startar med nya partners, snabbare än vi någonsin har gjort.”

I 2023 godkände Wycliffe 523 nya bibelöversättningsprojekt, tillade han. Organisationen, som har hjälpt till att översätta över 700 språk sedan den grundades 1942, har för närvarande cirka 1 700 aktiva projekt.

Enligt Chesnut kommer största delen av intäkterna från försäljningen av fastigheten att gå till att finansiera fler Biblar.

”Hur ökar vi projektförfinansiering för att kunna säga ja till fler och fler projekt runt om i världen?” sa han. ”Genom att fokusera på vision och mission måste vi se på alla saker över vårt budgetarbete och hur vi fungerar, och vi var tvungna att se på denna fasta tillgång.”