KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Första fängelsekyrkans dödsdömde till bödel i Texas

2 min lästid
Den första fången på dödsgången som hjälper till att leda en kyrklig verksamhet på Allan B. Polunsky-enheten i Texas är schemalagd att avrättas på torsdag den 26 oktober.

Den första fången på dödscell att leda ett fängelsekyrkoarbete på Allan B. Polunsky-enheten i Texas, är schemalagd att avrättas torsdagen den 26 oktober.

Will Speers nådeansökan avslogs på tisdagen den 24 oktober, vilket bekräftade att hans avrättning kommer att äga rum.

Enligt Christianity Today leder Speer bön och lovsång på dödscellen och håller ibland predikan genom fängelsets radiosystem.

”Även om fångarna är i ensamcell 22 timmar om dagen kan de fortfarande sjunga tillsammans genom väggarna”, berättade pastorn Dana Moore för Christianity Today.

År 2021 startade Texas Department of Criminal Justice ett 18-månaders trosbaserat program för 28 fångar på dödscell genom en ansökningsprocess.

Känt som ”Gudspodden” inkluderar det klasser, andakt och sällsynt gemenskap för de som vanligtvis är i ensamcell.

Speer blev den första ”fångkoordinatorn” efter att ha avslutat kursen i år, vilket innebar att han kunde undervisa och handleda medfångar.

Han dömdes för mordet på Jerry Collins när han var 16 år och dömdes som vuxen till livstids fängelse.

Ett decennium senare, år 2001, dömdes han för att ha mördat en medfånge, Gary Dickerson – han säger att mordet var för att få gängskydd i fängelset – och dömdes till döden.

Enda överlevande familjemedlemmen till Dickerson, vars mord resulterade i att Speer fick dödsstraff, sa att hon inte ville att Speer skulle avrättas. Sammie Gail Martin skickade ett brev till Texas Board of Pardons and Paroles och bad om att Speers straff skulle omvandlas till livstids fängelse.

”Jag har ägnat mycket tid åt att tänka på vilken rättvisa min bror och min familj förtjänar”, skrev hon. Hon sa att hon trodde att Speer ångrade sig och ”har något kvar att erbjuda världen.” Om han fick ett livstidsstraff ”kan han förhoppningsvis fortsätta att hjälpa andra och gottgöra sina tidigare brott.”

J.C. Collins, son till offret Jerry Collins, berättade för Baptist Standard att han skulle närvara vid avrättningen, men för att be för Speer. ”Jag vill inte se honom dö”, sa han.

”Jag vet vad jag berövade dem och deras familjer”, sa Speer till Baptist Standard. ”Jag förstår, för jag har varit där. Styvfadern som misshandlade mig dödade min mamma.”

”Jag vet hur det känns. Jag kan inte återställa det jag tog ifrån dem. Men kanske kan jag på något annat sätt ge tillbaka.”

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.