KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

”Gemensam måltid med en stor tjänare – en magisk kväll att minnas!”

Sjukdomen har inte stoppat fotbollsikonen från att fortsätta sprida budskapet om omvändelse.

En grupp kristna i Brasiliens nordöstra del heter ”The Great Supper”. I år samlade evenemanget 120 troende från 14 olika Kristi Kyrkor i staden Cajazeiras. Mike Pruitt, en långvarig missionär i Recife, höll ett tal med temat ”Hear and Obey” där han använde berättelsen om Jesus som tvättar sina lärjungars fötter i Johannes 13.

Evenemanget gav Pruitt och hans fru Aureni möjligheten att träffa Rivaldo Café, en evangelist som exemplifierar Kristi självuppoffrande tjänst. Pruitt berättade om Café: ”När jag först träffade honom vid sin omvändelse var han en professionell fotbollsspelare. Gud kallade honom från att vinna matcher till att vinna själar.”

Cafés beslut att lämna futebol (fotboll på portugisiska) var oväntat. Han hade precis fått ett erbjudande att spela för ett lag i Portugal när missionärer bjöd in honom att studera vid en bibelskola i Recife år 1988.

Tillsammans arbetade Cafés och Pruitts för att starta en församling i Paulista, en norrort till Recife. Idag har Paulista två Kristi Kyrkor och det finns totalt över 20 församlingar i området sedan missionärer anlände 1980 enligt Mike Pruitt.

För cirka 20 år sedan, bjöd en missionsgrupp in Cafés för att hjälpa till att starta en kyrka i Cajazeiras, en stad med cirka 63 000 invånare. Där skapade Rivaldo Café ett futebol-program för fattiga samhällen, vilket räddade unga människor från drogvärlden och ledde dem till Kristus.

Cajazeiras Kristi Kyrka har nu cirka 80 medlemmar. Rebecca Café, en av Rivaldo och Leila Cafés fyra döttrar och nu medicinstudent i Argentina, berättade: ”Vi var aldrig rika, men vi hade Guds kärlek, och det var tillräckligt för att inte ge upp som familj och att rädda människor för Kristus.”

Rivaldo 60 år lider av tidigt debuterande Alzheimers sjukdom enligt Mike Pruitt. Trots minnesförlusten fortsätter Rivaldo att vara en ödmjuk och kärleksfull tjänare åt Herren och är en uppskattad figur i samhället. Hans envishet och stödet från familjen och församlingen understryker gemenskapens tema som är hjärtat av The Great Supper.