KRISTNA NYHETSBYRÅN

Global bön kommer att hedra Världsveckan för fred i Palestina och Israel

Lästid: 1 minut
En global ekumenisk bön den 18 september kommer att hedra Världsveckan för fred i Palestina och Israel, vilket i år observeras från den 16-23 september, och Världsrådet för kyrkor (WCC) bjuder in till online- eller fysiskt deltagande för att be, förespråka och visa solidaritet med folket i Heliga landet.

Den globala bönen kommer att utforska temat för den 2023 World Week for Peace in Palestine and Israel, ”Ingen plats att lägga mitt huvud”, ett tema som återspeglar utmaningen för palestinska familjer samt andra människor som står inför svårigheter att hitta ett förenande hem. WCC:s generalsekreterare Rev. Prof. Dr Jerry Pillay kommer att öppna bönen med en hälsning. Hans Beatitude Patriarch Theophilus III av Jerusalem kommer att dela en reflektion.

Under World Week for Peace in Palestine and Israel, som inkluderar den Internationella bönens dag för fred den 21 september, uppmanas kyrkoorganisationer, församlingar och troende att vittna tillsammans genom att delta i gudstjänster, utbildningsevenemang och stödåtgärder för fred och rättvisa för palestinier och israeler.

Församlingar och enskilda individer över hela världen som delar hoppet om rättvisa kommer att enas under veckan för att vidta fredliga åtgärder tillsammans och skapa ett gemensamt internationellt vittnesbörd.

Se den globala bönen live den 18 september kl. 15:00 på www.oikoumene.org/live.

Läs mer om World Week for Peace in Palestine and Israel på https://www.oikoumene.org/events/world-week-for-peace-in-palestine-and-israel.

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.