KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

’Gud sa till mig’: Amerikansk pastor och hustru stjäl $1M i krypto-bedrägeri

En pastor från Colorado och hans hustru har erkänt att de har stulit över en miljon dollar från kristna genom en kryptovalutaschema, där de hävdade att Gud hade sagt till dem att människor skulle tjäna pengar på det.

En pastor från Colorado och hans fru har erkänt sig skyldiga till att ha stulit över 1 miljon dollar från kristna genom en kryptokurrency-plan, där de påstod att Gud hade sagt till dem att människor skulle tjäna pengar på det. Eli Regalado och hans fru Kaitlyn åtalas för att ha skapat och sålt kryptokursen ’INDXcoin’ till kristna samfund i Denver, Colorado, samt för att ha brutit mot anti-bedrägeribestämmelserna enligt Colorados värdepapperslag. Den onlinekyrkan hävdade att Gud personligen sagt till honom att investerare skulle bli rika om de satsade pengar på INDXcoin, enligt en uttalande från Colorados värdepappersdivision och en videouppgift från pastorn till hans följare.

Investerare upptäckte att INDXcoin hade samlat in nästan 3,2 miljoner dollar (2,5 miljoner pund) från över 300 individer, varav minst 1,3 miljoner dollar gick direkt till Regalados eller användes för ”deras personliga fördelar”, enligt anklagelseskriften. Paret tros ha spenderat pengarna på lyxvaror som handväskor, smycken och en Range Rover.

Colorados värdepapperskommissionär, Tung Chan, hävdar att hon väckt talan i den civila bedrägerimålet efter att ha förlorat pengar själv genom kryptokurrency-planen.

Enligt värdepappersdivisionen marknadsförde paret kryptokursen som en ”lågrisk, högvinst” investeringsmöjlighet. En tredje parts revisor beskrev INDXcoin-koden som ”osäker, osäker och full av allvarliga tekniska problem”.

”Vi hävdar att herr Regalado utnyttjade sin egna kristna gemenskaps tillit och tro, och att han sålde dem löfte om rikedomar som i själva verket var praktiskt taget värdelösa kryptokurser”, säger Chan i ett uttalande.

I en videouppgift som publicerades på INDXcoin-gemenskapens forum förra veckan erkänner Regalado att han själv tog 1,3 miljoner dollar och säger att anklagelserna ”stämmer”. Han fortsätter med att säga att han och hans fru sålde kryptokursen i tron att Gud skulle ”göra ett mirakel”.

Paret kommer att infinna sig i domstol nästa vecka.