KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Gudomligt rån: Nunnekloster anklagar nunnor för stöld av religiös konst

Tio systrar har påstått ha flytt sitt kloster i Spanien med över 20 stulna konstverk.

Tio systrar har angiveligen flytt från sin kloster i Spanien, med över 20 stulna konstverk. Gruppen nunnor anklagas för att ha tagit olika heliga målningar och skulpturer från Convent of Amor Misericordioso y de la Madre de Dios i Avila, efter dess nedläggning i oktober.

Bland de värdefulla föremålen som stals från klostret från 1500-talet fanns en målning av Alonso Cano, en spansk konstnär från 1600-talet. Bilden skildrar Kristus efter uppståndelsen.

Efter kuppen genomförde cirka 300 lokalinvånare en protest och fördömde stölden som ”skamlig”. En Piedráhita-protestant sade till The Times: ”Vi har rätt att ställa den efterfrågan eftersom vi talar om århundraden av Piedráhitas historia, av förbindelser, av tillbedjan, av känsla och av ett folks arv.”

Borgmästaren, Maria Carmen Zafra har anklagat nunnorna för att ha stängt klostret utan tidigare samråd, vilket har lämnat invånarna utan en integrerad församlingsplats eller dess historiska konstverk.

Verken har enligt uppgift överförts till Klostret San Andrés i Salamanca medan nunnorna har flyttat till en karmelitisk gemenskap i Valencia.

Zafra blev tydligen informerad om att klosterägaren – Mater Unitatis Federation of the Carmelites of the Ancient Observance – hade tillstånd för överföring av tillgångarna.

En lokal aktionsgrupp har ansökt om att skydda platsen och dess historiska verk. Deras ansökan granskas för närvarande.

Saknad sida: Har Gud gått vilse?

”Upptäck den otroliga sanningen om Guds kärlek och nåd – ett livsförändrande budskap!”

”Inspirerande upptäckt om Guds kärlek och nåd