KRISTNA NYHETSBYRÅN

Hamas masslaktade bebisar i kibbutz.

Lästid: 2 minuter
Antalet döda ökar efter Hamas blixtattack under judiska sabbaten; israeliska soldater har funnit 40 avrättade och lemlästade bebisar.

När israeliska soldater nu återtagit kontrollen av så gott som hela det område i södra delen av landet som attackerades i stor skala av Hamas under heltgen, börjar vidden av anfallet gå upp för dem. I skrivande stund räknar man till cirka 900 döda, varav de flesta civila. Bland de både äldre och barn.

En av de värsta rapporterna hittills kommer från israeliska i24 som under tisdagen släppts in för att filma i Kfar aza, en kibbutz nära gränsen till Gaza som udner lång tid isolerades från hjälp.

Skärmdump: i24

Känslosam video avslöjar brutala dådet. I en video på deras hemsida går reportern runt bland ruinerna av en stad som demolerats av skräck, och lägesbilden från de israeliska soldaterna är horribel. Man har hittat 40 döda bebisar i kibbutzen. Barnvagnar och leksakser är kullkastade, säger hon och darrar på rösten. Det här är det värsta någon av dem sett någonsin, säger hon och syftar till soldater som ändå verkat i ett konflikthärjat område under lång tid.

Halshuggningar av barn. i24 rapporterar också om vittnesmål där barn halshuggits och fått lemmar avskurna. Inte sedan förintelsen har så här många judar dött på en och samma dag, kommenterade Israels president Isaac Herzog.

Israel har samtidigt inlett en verdergällningsoperation där Gaza bombats, 300 000 reservister kallats in och en markinvasion aviserats. Även på den sidan av gränsen kommer nu rapporter om stigande dödstal och civila som omkommit.

Biskopar kan inte förneka fakta

En försvarare av den katolska kyrkan konstaterar att dess nationella program mot fattigdom och social rättvisa tycks stödja bön till

Flest kristna nobelpristagare

Nobelpriset kommer att delas ut av HM Konungen i Konserthuset i Stockholm på söndag, 10 december, enligt statistik.