KRISTNA NYHETSBYRÅN

Sök
Sök
Stäng denna sökruta.

Han föreslås som ny föreståndare för Pingst FFS

2 min lästid
Pingst FFS valberedning avser föreslå en permanent lösning genom att låta tillfälliga föreståndaren Pelle Hörnmark efterträda Daniel Alm.

När bomben tidigare i höst slog ner om att Pingst FFS föreståndare Daniel Alm avgick på dagen, efter att ha anklagats för maktmissbruk, delvis med sexuell karaktär, tog Pingst in ett säkert kort som efterträdare. Pelle Hörnmark är en av de mer erfarna ledarna i pingströrelsen, med meriter som föreståndare i Pingst Jönköping under flera år och under åren 2008-2016 var han också just föreståndare i Pingst FFS.

Efter att han nu innehaft rollen som tillfällig lösning på 50 procent i kombination med föreståndartjänst i Växjö, erfar Sändaren att han nu föreslås att permanentas på två år. ”Vi tror att Pelle med sin erfarenhet, sitt sätt att vara och leda är rätt person för att hålla ihop rörelsen i en turbulent tid. Vi tror att han har förmågan att skapa förutsättningar för förändring och samtidigt hjälpa våra församlingar att hålla fast vid uppdraget.”, skriver valberedningen i ett mail som nu gått ut brett bland landets pingstförsamlingar.

Pelle Hörnmark har sagt till valberedningen att han ställer sig till förfogande men på villkoret att han också får stanna i sin tjänst som föreståndare i Ulriksbergskyrkan i Växjö. Något man bedömt vara möjligt. Förslaget kommer om allt går som valberedningen vill att antas på Pingst FFS rådslag den i maj 2024.

Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avslöjade inför valet 2022 betydelsen av kristna värderingar i sin roll som språkrör, men har nu meddelat sin

Prat med barn ger snabbare tal

Antalet ord barnet hör påverkar inlärning av tal, inte kön, utbildningsnivå eller flerspråkighet, enligt studien.

En ödmjuk begäran

Ett konservativt presbyterianskt trossamfund hoppas att President Bidens administration ”fördömer synden” hos transsexuella ingrepp för minderåriga.